Emma's Eetcafé

| Redactie

Huize Joris en de draak en de prinsesjes, winnaar van de UT-Nieuws-studentenhuizenkookwedstrijd 2003, maakt een rondje langs studentvriendelijke eetgelegenheden in Enschede en Hengelo. Motto: lekker en betaalbaar, op je eentje, met je gala-date, maar ook als je met je ouders gaat.


Deze keer gaat het gezelschap richting Hengelo. Het etablissement dat we gaan beproeven heet Emma´s Eetcafé. Gelegen aan de Emmaweg is het goed te bereiken: het station is op loopafstand en de auto kan voor de deur worden geparkeerd.

We hebben gereserveerd en krijgen een plaatsje in de rookvrije serre.

De gemakkelijke stoelen, leuke aankleding en warme kleuren dragen bij aan een `gezellige' ambiance. Bijna alsof je bij je oma in de kamer zit.

Een jongeman bedient ons. Telkens hetzelfde gezicht, da's prettig. Bovendien is dit

ook nog eens een ober naar ons hart. Hij is vriendelijk en attent, de vier

drankjes worden bij de juiste personen neergezet zonder te vragen wie wat

had besteld en later zet hij ook de vier verschillende gerechten zonder

aarzelen op de juiste plek op tafel. Terwijl we de kaart bekijken worden we verrast met een gratis warm stokbroodje met knoflooksaus. Klasse!

De kaart is basic en typisch Twents: veel vlees en vooral niet te complex. Voor studenten staat er een vaste studentenhap op de kaart, een karbonade met friet en salade voor een dikke zeven euro.

Verder staat op de voorkant van de kaart: `Eén tafel: één rekening'. Niet erg studentvriendelijk dus.

Wij gaan over tot de bestelling van een vegetarische schotel (9,60 euro), saté van de haas (10,60 euro), winters stoofpotje (13,20 euro) en een entrecôte `du chef' (16,80 euro). Hiermee bestrijken we qua prijs ongeveer de gehele breedte van de kaart.

Er zijn ook voor- en visgerechten. De voorgerechten zijn eenvoudig (soep/stokbrood/gebakken champignons/salade). De drie visgerechten op de kaart lijken een beetje het achtergestelde kindje te zijn. Als vis geen hoge omzetsnelheid heeft moet je altijd oppassen in dergelijke restaurants. We blijven dus bij vlees en vega.

Na ongeveer 40 minuten komen de gerechten op tafel. Die wachttijd is behoorlijk lang, zeker gezien het feit dat het niet druk is. De borden zijn goed opgemaakt: de logo's van het Eetcafé allemaal aan de bovenkant en het vlees aan de onderkant van het bord, zoals het hoort.

De vegetarische schotel bestaat uit een spiesje met allerlei geroosterde groenten, overgoten met een pittige saus en gegratineerd met kaas. Origineel en goed van smaak. De saté is lekker. Het vlees is mals, de zelfgemaakte saus is vol van smaak en een beetje zoetig. Het winters stoofpotje bevat, naast rundvlees, allerlei winterse kruiden en groenten. Ook hier zijn we erg over te spreken.

De entrecote is helaas niet erg consistent van smaak en kwaliteit. De ene helft is perfect gebakken, de andere helft in lichte mate aangebrand. Door de combinatie van de chef met uien en camembert `on top' zie je dit niet, maar onze smaakpapillen zijn nog wel scherp. Minpuntje. Alle gerechten zijn voorzien van een simpele rauwkostsalade met een zurige dressing. Ook gebakken aardappeltjes en knoflooksaus (niet zelf gemaakt) horen bij het standaardpakket, maar bij het Winters stoofpotje werd een gepofte aardappel geserveerd. Bij de saté kunnen ook frietjes, volgens de ober vinden de meeste gasten dat lekkerder.

Op de dessertkaart zijn standaardtoetjes te vinden zoals witte dame en

bananensplit, maar er zijn ook drie seizoensdesserts. Omdat het hoofdgerecht ons al redelijk verzadigd heeft, besluiten we in beperkte mate aan het dessert te gaan. Alleen het kaneelijs met warme appelcompote wordt geproefd. Een leuke combinatie, maar de compote is zo zoet dat het meer op warme jam lijkt. De anderen gaan voor koffie en thee, en hier is niets op aan te merken.

Zesenzeventig euro lichter togen we weer naar Enschede. Eindconclusie: prima eten tegen een redelijke prijs, maar we rijden er in de toekomst niet voor om.

Emma's Eetcafé is alle dagen open (behalve maandag) vanaf 17:00 uur.

Reserveren is nodig voor het rookvrije gedeelte en voor groepen vanaf 5 personen.

Beoordeling:

Prijs/kwaliteit: 6 (prima eten, maar vrij duur)

Bediening: 8

Smaak: 7

Presentatie: 7

Hoeveelheid: 7

Originaliteit: 6 (typisch Twentse kaart)

Inrichting: 7

Bijzonderheid: apart betalen kan hier niet

Totaalscore: 48/7 = 6.9

Ter vergelijking de scores tot nu toe:

De stek (UT):

7,1 (20 februari 2003)

Turquoise:

6 (20 maart 2003)

Atrium:

6,7 (1 mei 2003)

La Cuisine:

7,9 (5 juni 2003)

Pizzeria Italia (Hengelo):

7,1 (28 augustus 2003)

Huifkar:

6,9 (25 september 2003)

Paddy's:

7,7 (6 november 2003)

De Kater:

6,4 (8 januari 2004)


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.