Aanvankelijk zag het er naar uit dat de gemeente een bijdrage wilde weigeren, omdat de produktie een te geringe bijdrage aan het culturele leven in Enschede zou leveren. Uiteindelijk werd dit probleem omzeild door een subsidie uit het potje 'Studentenstad Enschede' toe te kennen.
De totale kosten van de openingsproduktie worden geraamd op 83 duizend gulden. Hieraan draagt de Campus bij met een garantiesubsidie van tienduizend gulden. De Raad voor de Campusvoorzieningen, de Stichting Cultuurprogramma Enschede en het Cultuurfonds subsidiëren de produktie elk met vijfduizend gulden. Tevens ligt er een aanvraag bij het College van Bestuur voor een subsidie van vijftienduizend gulden. Daarnaast wordt het bedrijfsleven benaderd voor een financiële bijdrage. Volgens Hannah de Vries, hoofd van het Bureau Cultureel Centrum dat de voorstelling produceert, lukt dat aardig.
De voorbereidingen voor de openingsproduktie zijn al sinds oktober aan de gang. Regisseuse Gerja Meima en schrijver Berry van Oudheusden hebben inmiddels de structuur en de inhoud van het stuk vastgesteld. Als titel is gekozen voor 'Promissa'. De voorstelling is gebouwd rond twaalf personen die gedurende vierentwintig uur van hun bestaan worden gevolgd in hun zoektocht naar de top, van wat dan ook: rijkdom, macht, schoonheid, aanzien, prestaties. Die top wordt hen aangereikt, maar anders dan ze verwachten.
Promissa is opgebouwd uit een groot aantal scènes die pas aan het einde van de voorstelling echt bij elkaar gaan passen. Ze zijn zeer verschillend van sfeer, van kerkelijk tot 'high-tech'. Door afwisselend gebruik van zang, dans en muziek moet het een 'oog- en oorstrelende' voorstelling worden. De spelers, muzikanten en dansers worden gerecruteerd uit de verschillende culturele studentenverenigingen. Daarnaast zoeken de initiatiefnemers nog studenten voor de decor- en kostuumploeg.
De première vindt waarschijnlijk pas plaats op 11 december, hoewel de verbouwing van de Vrijhof volgens de planning in de zomer klaar moet zijn. Het Bureau Cultureel Centrum, de producent van de voorstelling, wil echter niet door onvoorziene tegenvallers voor onaangename verrassingen komen te staan. In totaal zal het stuk acht keer in de rigoureus vernieuwde Agora worden opgevoerd.