Het MUB-stuk van het 'management team i.o.' (of toch maar platform?) ademt geen student-vriendelijke houding uit. Als medezeggenschap en invloed van andere organen en geledingen dan het Platform aan bod komen, worden de studenten bijna stelselmatig weggelaten. Het lijkt wel alsof de studenten alleen aan bod komen in het hoofdstuk 'medezeggenschap' omdat dat wettelijk verplicht is.
Daarbij vindt de SRD de keuze voor een gedeelde medezeggenschapsstructuur niet gelukkig. Het Twentse raadsmodel, waarbij studenten en personeel samen in één raad zitten, wordt hiermee verlaten. Dus geen universiteitsbrede blik in de medezeggenschap en geen breed gedragen besluiten.
Het argument daarvoor, dat er radicaal gebroken moet worden met het verleden, is inhoudelijk gezien zwak. Vergeleken bij het feit dat er daardoor een cultuur van pure belangenbehartiging en polarisering van standpunten (en dus veel conflicten) zal ontstaan, valt het zelfs in het niet.
Wat de SRD erg opvallend vindt is de manier waarop de uitslag van de door het CvB in het leven geroepen Expertisegroep Medezeggenschap is gebruikt: de conclusies van deze groep lijken gespiegeld in de wens van het Managementteam om een Ondernemingsraad en een Studentenraad te krijgen op de UT. De SRD zou graag eens in een openbare discussie of forum van gedachten willen wisselen met het management team i.o.....