Teneinde de exploitatie van UT-Catering niet verder onder druk te zetten ziet UTC zich genoodzaakt per januari a.s. de prijzen van een aantal artikelen te verhogen. Dit meldt UT-Catering deze week aan dit blad.
Gestegen kosten, met name die van grondstoffen en arbeid zijn de belangrijkste redenen voor de noodzakelijke prijsverhogingen, waarvan de effecten zijn opgenomen in de begroting 2000, die is goedgekeurd door het college van bestuur, aldus UTC.
De prijsverhogingen betreffen o.a. de mensamaaltijd, de prijs van de Hap aan de Tap-maaltijd, de bierprijs in de Bastillebars en de koffie. De mensamaaltijd gaat per januari a.s. voor studenten die met een studentenchipkaart (IBG-kaart) betalen f 6,25 kosten en voor alle overige gebruikers f 6,75. Een glas pils kost in januari f 2,50 en de Hap aan de Tap f 10,75. Bij de koffie wordt een onderscheid gemaakt in koffie uit de automaat en koffie die bij de balie van de kantine wordt gekocht.
De factor arbeid gaat volgens UT Catering een steeds belangrijker rol spelen bij het vaststellen van de verkoopprijzen van de verschillende artikelen. De dienst zegt zich te realiseren dat prijsverhogingen als zodanig voor de consument onplezierig zijn, maar acht ze noodzakelijk om de gewenste service te kunnen blijven verlenen en de kwaliteit te waarborgen.