Studenten niet schuldig aan alcoholvergiftiging

| Redactie

De huisgenoten van de Groningse student die in 1997 bij zijn ontgroening omkwam, gaan vrijuit. Er is geen sprake van `dood door schuld', stellen twee artsen. Zij hebben de zaak in opdracht van het openbaar ministerie onderzocht. De student, Reinout Pfeiffer, werd anderhalf jaar geleden slachtoffer van een ontgroeningsritueel in een corpshuis van studentenvereniging Vindicat. Hij dronk achter elkaa

De huisgenoten van de Groningse student die in 1997 bij zijn ontgroening omkwam, gaan vrijuit. Er is geen sprake van `dood door schuld', stellen twee artsen. Zij hebben de zaak in opdracht van het openbaar ministerie onderzocht.

De student, Reinout Pfeiffer, werd anderhalf jaar geleden slachtoffer van een ontgroeningsritueel in een corpshuis van studentenvereniging Vindicat. Hij dronk achter elkaar een liter jenever op. Zijn negen huisgenoten lieten hem vervolgens stomdronken naar bed gaan. Hij overleed diezelfde nacht.

Acute alcoholvergifting, luidt de diagnose van twee artsen die de zaak in opdracht van het openbaar ministerie hebben onderzocht. Maar zij vinden dat de huisgenoten geen blaam treft. Die hadden niet zomaar kunnen zien wat er gaande was.

Naar aanleiding van het ongeval heeft Vindicat besloten dat er geen druppel alcohol meer mag vloeien tijdens ontgroeningen, ook niet in de corpshuizen. Veel andere studentenverenigingen kennen inmiddels ook een drankverbod voor `nuldejaars'. De politie in Groningen heeft onlangs besloten om tijdens de volgende introductieweek alcoholcontroles te houden onder fietsende

studenten.

HOP

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.