Deze week verlaten de bewoners van de Boerderij hun behuizing. De Liaison Groep en het Bureau Communicatie trekken naar het BB-gebouw om plaats te maken voor een aantal horecavoorzieningen, waaronder een à la carte restaurant en de opvolger van de mensa. De naastgelegen Schuur is reeds ontruimd door de studentondernemers van USE. Zij hebben naar verluidt een tijdelijk onderkomen gevonden in een houten bijgebouwtje van CT, totdat ze begin 2003 hun definitieve plek in de verbouwde Bastille in kunnen nemen.
De Boerderij-nieuwe stijl, die daarmee zijn oorspronkelijke functie uit het begin van de jaren zestig terugkrijgt, moet na de zomer van 2002 gebruiksklaar zijn.
In de inmiddels onttakelde Schuur (onlangs verlaten door de startende studentondernemers van USE) worden onder meer de kantoren en personeelsruimten voor UT-Catering gevestigd. In de catacomben komt straks de 'koude keuken' (foto), die door een sluis verbonden wordt met de warme keuken in een nieuw te bouwen gedeelte tussen Schuur en Boerderij.
Het nieuwe keukengebouw moet de Schuur met de Boerderij gaan verbinden en komt voor een deel onder het maaiveld te liggen. De dak van de keuken wordt niet hoger dan de dakgoot van de Boerderij. De oude eiken hoeven voor de bouwactiviteiten niet te wijken.
De hal van de huidige Boerderij, nu in gebruik door het Bureau Communicatie, verandert voor het grootste deel in een 'eilandenrijk': een verzameling buffetten in een zelfbedieningsrestaurant naar het model van de V&D- en AC-restaurants. In dit free flow restaurant, de opvolger van de mensa, kan elke gast zijn eigen maaltijd samenstellen. De rest van de begane grond wordt in beslag genomen door een satellietkeuken (op de plek van de huidge receptie) voor het 'afwerken' van de gerechten die in de keuken zijn voorbereid, en door het zitgedeelte voor de gasten, dat zich uitstrekt tot in de huidige maquettezaal en een nieuwe serre.
De eerste verdieping van de Boerderij verandert deels in een banqueting restaurant, voor het onthalen van groepen tot 110 gasten. Dit gedeelte beschikt straks over een terras, bovenop de huidige en nieuw te bouwen serre.
De huidige Blomzaal (beschilderd door Theo Blom, een broer van architect Pieter Blom) was in de jaren zestig ingebruik als mensa en wordt in de nieuwe opzet ingericht als gasten- alias à la carte restaurant. Op de naastliggende tussenverdieping, waar nu nog de Liaison Groep huist, was ooit 'de proffenbar' gevestigd. Die ruimte krijgt opnieuw een bar-functie, als opvolger van de Kegelbar in de Bastille.
Waar ooit de ingang was naar de oude mensa (nu een gebarricadeerde deur) komt straks de nieuwe entree voor het gastenrestaurant op de eerste verdieping van de Boerderij. Aan deze Drienerlolaan-kant van de Boerderij verrijst tevens een terras.
Aan de kant van de Boerderij waar zich nu de maquettezaal bevindt, wordt een serre bijgebouwd en een terras aangelegd. Bart Dirne, hoofd UT-Catering neemt alvast een voorschotje op de nieuwe situatie.