Broodje Cultuur: Twaalfhonderd in vier decennia
Harry Mulisch, Seth Gaaikema, Marnix Kappers, Liesbeth List, Margriet Eshuis en Ramses Shaffy. Wie de archieven van Broodje Cultuur erop naslaat raakt onder de indruk van de rijke schare aan artiesten die op de vaste maandagmiddag de campus bezochten. Met hun voorstellingen sloegen ze voor de ogen van studenten en medewerkers de brug naar de fascinerende wereld van kunst en cultuur. Het recept voor het Broodje stamt uit de jaren zestig toen dirigent Sandor Joó zijn 'platenconcerten' gaf. Joó vond als medewerker van deze universiteit cultuur op de campus essentieel. In 1967 muntte hij het begrip Broodje Cultuur. In de veertig jaren die volgden zijn er ruim twaalfhonderd Broodjes geserveerd. Niet alleen grote namen traden in de schijnwerpers, ook UT-medewerkers met een passie voor cabaret, film, doedelzak of Twentse gewoontes bestegen het podium. Daarnaast moedigt Broodje ook studenten met culturele ambities aan. Op deze pagina's een kijkje in de archieven van Broodje Cultuur en in de keuken van Vrijhof Cultuurcentrum waar Tineke Grootenboer en Hannah de Vries nog wekelijks Broodjes smeren.
