Paper Awards

| Redactie

Naar vorige week bekend is gemaakt ontvingen Hans van der Meij en Menno de Jong, medewerkers van de faculteit GW, op 2 oktober in Seattle (VS) een Landmark Paper Award van het blad IEEE Transactions on Professional Communication. De in totaal twaalf awards werden uitgereikt aan de auteurs van de belangrijkste artikelen die zijn gepubliceerd in de vijftig jaargangen van het blad.

Van der Meij kreeg de onderscheiding voor zijn artikel Ten misconceptions about minimalism (met John Carroll) uit 1996. De Jong ontving zelfs twee awards. Een voor zijn artikel The evaluation of text quality: expert-focused and reader-focused methods compared uit 1997 (met Leo Lentz) en een voor zijn artikel Toward a document evaluation methodology: what does research tell us about the validity and reliability of evaluation methods? uit 2000 (met Peter Jan Schellens). De awards werden uitgereikt tijdens de International Professional Communication Conference.

Er was nog een vierde toekenning met een Twents randje: Mark Melenhorst, vorig jaar gepromoveerd bij GW, ontving de award voor de beste paper van de conferentie, samen met zijn collega Mark van Setten. Melenhorst werkt bij het Telematica-instituut. De titel van zijn bekroonde paper luidde Exploring the Use of Tags in Recommendation Systems.

Als vervolg op deze conferentie gaat de faculteit GW uitwisselingsplannen ontwikkelen met Carnegie-Mellon (Pittsburgh), de University of North Carolina (Greenville) en Reansselaer Polytechnic Institute (Troy, NY). GW kent al een tienjarige samenwerking met de faculteit Technical Communication van de University of Washington in Seattle.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.