Voor spek & Bonen: Kip Korma

| Redactie

Moeilijkheid : **--- 4 personen Inleiding: Na twee weken typisch Nederlandse gerechten kijken we deze week weer over de grens. We gaan naar India voor een lekkere Korma. Als er een keuken is die zich leent voor variatie en inspiratie, dan is het de Indiase keuken wel. We maken dit recept met hete currypasta, maar je kunt ook Madras, Tikka Masala of Tandoori nemen. Probeer ook eens wat varianten achter elkaar om de verschillen te proeven. Het recept van deze week is niet alleen gezond en voedzaam, het is ook nog eens snel en erg lekker. Kortom, deze week weer een instant studentenklassieker. Ingrediënten: 250 gram kipfilet 2 tenen knoflook 1 blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld) 2 uien 2 appels 2 tomaten 2 blikken kokosmelk 1 pot hete currypasta (Patak's) 1 theelepel komijn ¼ theelepel peper Zonnebloemolie 1 pak rijst Bereiding: Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze met de komijn, de peper en een scheut olie. Zet een minuut of tien weg. Snijd ondertussen de uien in grove stukken, snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Schil de appels en snijd deze ook in blokjes. Verhit een hapjespan (of grote koekenpan) en doe er een scheut olie in. Bak de kipfilets ongeveer twee minuten op hoog vuur, doe de ui erbij, bak een minuut, doe de knoflook erbij en draai het vuur zachter. Voeg de tomaat toe en na een minuut de kikkererwten. Warm deze een paar minuten mee en doe de kokosmelk erbij evenals vier eetlepels currypasta (doe het lepel voor lepel en proef steeds of je het lekker vindt). Zet het vuur hoog tot de melk begint te koken, draai het zacht tot het zacht pruttelt. Laat een paar minuten staan. Kook ondertussen de rijst gaar. Voeg de appel aan de kip toe en warm een minuutje mee. Schep de rijst op de borden en verdeel de saus erover. Lekker! Eet smakelijk! Drank: Thee! Of een lekker fris biertje Tip: Dit is weer een typisch variatie gerecht. Je kunt de appel vervangen door mango of rozijnen. De kikkererwten of de kip kun je eventueel vervangen door (cashew)noten. Ook lekker, roer er een handje (verse) koriander door. Wist je dat: Korma verwijst naar gerechten die gegaard worden in yoghurt, room of (kokos)melk. Het is een soort curry. Dit is weer een term die nogal generiek gebruikt wordt voor ‘gekruid gegeten’ uit de Indiase keuken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.