Drie docenten in finale onderwijsprijs

| Redactie

Vanmiddag wordt bekend wie zich UT-docent van het jaar 2012/2013 mag noemen. Na een mini-college van de drie finalisten, kiest het publiek de winnaar van de centrale onderwijsprijs. Janneke Alers (biomedische technologie), Frans de Jongh (technische geneeskunde) en Edwin Dertien (creative technology, foto) komen nog voor de prijs in aanmerking. Laatstgenoemde was vorig jaar ook al finalist.

De finalisten komen voort uit de winnaars van de onderwijsprijzen per opleiding. Zij krijgen vanmiddag kans het publiek te overtuigen van hun kwaliteiten. De stemmen van de aanwezige studenten bepalen in grote mate wie er met de prijs aan de haal gaat, al ligt de uiteindelijke beslissing bij een jury. 'Deze jury zorgt er voor dat docenten van kleine studies niet ondersneeuwen doordat ze nu eenmaal minder studenten kunnen meenemen,' legt organisator Marc Hulsebosch uit.

De centrale onderwijsprijs wordt georganiseerd door het overleg van studieverenigingen. De finale vindt plaats in Waaier 3, vanaf 15.45 uur. Aansluitend is er een borrel in het Educafé waar rond 17.30 uur de winnaar bekend wordt gemaakt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.