UT-studenten winnen Innovation Award

| Redactie

UT-studenten Giels Brouwer, Anatoliy Babic en Remco van der Veen zaten voor hun bedrijf al bij Pauw & Witteman, werden erkend als één van ’s werelds beste studentenbedrijven door de Kairos Society en heten sinds februari ‘Topambassadeur van Twente’. Gisteren won hun SciSports ook nog eens de Philips Innovation Award. Dat levert het drietal €47.000 aan prijzen op, waarvan €5.000 cash. De rest van de prijs bestaat uit onder meer een trip naar Silicon Valley en ondersteuning bij het verder opzetten van het bedrijf.

SciSports heeft zelfontwikkelde software in handen die voetbalclubs op maat adviseert over de meest geschikte spelers voor hun teams. Met die software kunnen profclubs door scoutinginformatie te combineren met wiskundige modellen hun transferbeleid verbeteren.

'De jury prees ons omdat we op het goede moment met het goede product komen. In veel sporten wordt er al gewerkt met dergelijke systemen, maar wij brengen dit als eerste naar de voetbalwereld,' licht Giels Brouwer toe.

SciSports adviseert zes Nederlandse clubs, waaronder FC Twente, en heeft inmiddels ook contracten gesloten in Engeland en Turkije. 'Van het geld willen we ook nog een reclametour door Engeland doen. Daar liggen kansen.'

Het verdienmodel van SciSports kon ook op waardering van de jury rekenen, ook al leverden de diensten van het bedrijf ze nog geen euro op. 'We werken volgens no cure, no pay. Pas als een speler op basis van ons advies wordt aangetrokken, wordt daar voor betaald. Tijdens de komende transferperiode gaan we voor het eerst knallen.'

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.