Publiek kiest techniekstudent 2013

| Redactie

Jan-Yme de Boer, student biomedische technologie, is uitgeroepen tot techniekstudent van het jaar. De verkiezing, georganiseerd door KIVI NIRIA Students Twente, vond gistermiddag, 7 mei voor het eerst plaats. Negen studenten streden om de titel die, behalve eeuwige roem, ook 750 euro en een VIP-meeting met de CEO van Siemens Energy opleverde. Het publiek koos voor De Boer, die in het debat Stefan Witkamp versloeg.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

In drie verschillende rondes werden de studenten uitvoerig op de proef gesteld. In de eerste ronde werden door middel van quizvragen de vijf meest intelligente studenten geselecteerd. Gerben Daling (TN) Stefan Witkamp (CreaTe), Luuk Voskuilen (TG), Jan-Yme de Boer (BMT) en Peter Bijl (CiT) bleven over en kregen stuk voor stuk de kans de aanwezigen in een korte presentatie te overtuigen de beste kandidaat te zijn voor de titel. Elke student wist zich te onderscheiden met bepaalde bijzondere kwaliteiten, waarbij de één zich bijvoorbeeld profileerde met zijn ondernemerschap en de ander zijn sociale activiteiten benadrukte.

Jan-Yme de Boer en Stefan Witkamp waren de enige twee kandidaten die de kans kregen om zich te laten zien tijdens de afsluitende debatronde. Beide heren hadden daarin hun stelling goed verdedigd, meenden de juryleden. De verdeelde jury - die twee derde van de stemmen had - was uiteindelijk iets positiever gestemd over Stefan Witkamp. Het publiek - met een derde inspraak - koos echter voor zijn tegenstander. Het gaf de doorslag. Door de verdeelde jury en het meer uitgesproken publiek werd Jan-Yme de Boer uitgeroepen als winnaar en door commissaris van de koning Ank Bijleveld gekroond tot techniekstudent van het jaar.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.