Stilstand is achteruitgang

| Olaf de Kruijff

Huisgenoten, je hebt ze in alle soorten en maten. De een houdt van opgeruimd en netjes, de ander neemt het niet zo nauw met de corveedienst. Toch wonen ze samen onder één dak. UT Nieuws brengt wekelijks een rubriek waarin twee medebewoners over elkaar vertellen. Van smeuïge anekdote tot aan grootste irritatiepunt, met deze week:

Photo by: Arjan Reef

Peter Knoben (20, tweedejaars werktuigbouwkunde), en Eline Luijken (19, eerstejaars industrieel ontwerpen). Ze wonen samen met vier andere huisgenoten, van beide geslachten evenveel, op Maison Zado aan de Haaksbergerstraat 126A.

Peter over Eline: ‘Eline in een bijzonder vrolijk meisje en bovendien lacht ze altijd. Het is een enorme streber, dus ze is veelvuldig met haar studie bezig. Gelukkig maar, want anders bestaat natuurlijk de kans dat ze BSA niet haalt.’ Eline: ‘Die heb ik al binnen.’ ‘Ze is bijna elk weekend weg, want ze heeft een vriendje in Hoogeveen. Maar dat draaien we nog wel om met het huis. Doorgaans zijn mensen in het weekend namelijk gewoon op Zado te vinden namelijk. Eline kan heel slecht tegen alcohol. Het is dus best wel leuk om Eline goed dronken te voeren. Ze wordt er heel hyperactief van en het komt wel eens tot een braakje. Mocht dat gebeuren dan pakt ze haar speciale emmer. Daar staat een badeend op die dan lekker in haar braakje kan zwemmen.

Eline over Peter: ‘Peter heeft stralende ogen. De vrouwen vallen daar op en vinden hem doorgaans een leuke jongen. Volgens mij heb ik ook een jaarclubgenoot die stiekem een crush op hem heeft. Alleen het is eigenlijk helemaal niet zo’n aardige jongen. Peter heeft namelijk goede skills om mensen volledig de grond in te boren, al doet hij dat met een lach. Hij staat ook bekend om de uitspraak: ‘Je hebt je kop niet mee’. Daarnaast heeft hij onze huisgenoot Niels gedoopt tot ‘prinsesje’. Peter houdt ook wel van een potje stoeien. Het wil wel eens voorkomen dat ik uit het niets wordt aangevallen door hem. Het is ook al eens uitgelopen op een food fight’

Prinsesje

Peter: ’Vrij recent heb ik samen met een andere huisgenoot, Tim, ons prinsesje gecorrigeerd. Bij Zado moet je huisopdracht doen. Prinsesje had als opdracht om een Zado-klok te maken. Hij kan alleen niet zo goed omgaan met deadlines, dus het duurde veel te lang. Tim en ik vonden het tijd om het heft in handen te nemen en te laten zien hoe je dat aanpakt. We hebben dus een Zado-klok op zijn muur geschilderd met het onderschrift: Stilstand is achteruitgang. Dat vond hij niet zo heel leuk.

Inpeperen

Eline: ‘In december heeft Peter mij samen met ‘prinsesje’ en mijn vriendje goed te grazen genomen. Er lag veel sneeuw, dus terwijl Peter me naar de grond drukte werd ik door mijn vriend en Niels ingepeperd. Het liep uit op een kleine stoeipartij. Eenmaal binnen werd ik in de worsteling per ongeluk door Peter op de trap gemikt.’ Peter: ‘Daardoor heeft ze nu ook een dikke onderkin, haha.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.