Doos vol tomatenpuree

| Jasmijn Kol

Huisgenoten, je hebt ze in alle soorten en maten. De een houdt van opgeruimd en netjes, de ander neemt het niet zo nauw met de corveedienst. Toch wonen ze samen onder één dak. UT Nieuws brengt wekelijks een rubriek waarin twee medebewoners over elkaar vertellen. Van smeuïge anekdote tot aan grootste irritatiepunt, met deze week:

Photo by: Arjan Reef

Benedetta Cervone (20, eerstejaars European Public Administration) en Tobias Vermeer (21, tweedejaars International Business Administration). Ze wonen samen met vier andere huisgenoten in het huis ‘The end of the Road’ aan Calslaan 54-2 .


Benedetta over Tobias

‘Tobias kan lekker koken, of eigenlijk, het eten is of heel goed of heel slecht. Er is niet echt een middenweg bij hem. Hij is heel behulpzaam en af en toe drinken we samen thee op zijn kamer. Ik kan ook makkelijk zijn kamer binnenstormen en tegen hem aan lullen; dat vindt hij prima.

Hij heeft een zogenaamde bromance met een van onze andere huisgenoten. Als ik dan op zijn kamerdeur klop, dan zegt hij dat ik niet naar binnen mag komen, omdat hij midden in zijn bro-night zit. Meisjes mogen er dan niet in.

Tobias kan heel goed cocktails maken. Op een bepaalde huisavond had hij van alles door elkaar gegooid; het bleek ontzettend lekker. Dat is toen ons huisdrankje geworden.

Af en toe is Tobias nogal irritant. Soms maakt hij opmerkingen die wat schunnig zijn. Daar kan ik niet zo goed tegen. Maar ja, daar is het een jongen voor.’

Tobias over Benedetta

‘Benedetta brengt enorm veel energie en geluid in het huis. Ze is erg gezellig, ze houdt van kletsen. Luisteren is optioneel. Als ze thuis komt van college en mijn deur staat op een kiertje, dan stormt ze vaak mijn kamer in en begint te lullen over d’r studie of liefdesleven.

Ze kan ook erg goed koken, ze is immers Italiaanse. Ze heeft echter allerlei intoleranties, bijvoorbeeld voor zout, dat is een beetje problematisch.

Benedetta heeft heel veel creatieve ideeën en bijna alle versieringen in het huis heeft zij aangebracht. Ook is ze geobsedeerd door uilen. Het hele huis hangt en ligt vol met uilengadgets.

Ik had met kerst nog wel een rotstreek met haar uitgehaald. Toen moest ik een cadeautje voor d’r kopen met een budget van 5 euro. Ik wilde eerst iets ongepasts kopen maar uiteindelijk bedacht ik wat leukers. Ik ben naar de Albert Heijn gegaan en daar heb ik voor 5 euro blikjes tomatenpuree gekocht. Ik had er iets van 50 ofzo! Vond ze niet zo leuk. Ze kan het ook niet eten want er zit zout in.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.