Slappe All Stars

| Lesley Smit

Lesley Smit is fysiotherapeut in het Sportcentrum, in de praktijk Fysio in Twente. Zelf is ze fervent hardloopster. Ze liep de halve marathon in Enschede vorig jaar en is Nederlands kampioen duathlon klassieke afstand. Tot aan de start van de Batavierenrace zal ze elke week een tip geven over hardlopen. Vandaag tip 2:

En? Ben je na de vorige aflevering enthousiast gaan trainen? Heb je afgelopen week de eerste loopsessies overleefd? Dan is hier de volgende tip voor je om pijnvrij te kunnen blijven trainen tot het bata-avontuur:

Wat ieder jaar weer opvalt bij de slotetappe is dat er lopers  zijn, die strompelend finishen met stugge bergschoenen of slappe All Stars aan de voetjes. Tien minuten later liggen ze zwetend op de behandelbank bij de massageploeg met blaren onder de voeten en staalkabels in de kuiten. Iedereen snapt dat dit niet de juiste hardloopschoenen zijn (de naam zegt het al) en toch gebeurt het elk jaar weer. Ik smeek jullie: doe dit nou niet!

Dempingslaag

En wat ook niet verstandig is: hardloopschoenen uit de kast toveren die al minstens vier jaar oud zijn en voorzien van een hele lading stof. Timmer zes planken om deze schoenen en neem er afscheid van. De reden hiervoor is simpel:
- de dempingslaag is versleten, ook bij weinig tot geen gebruik.
- het materiaal van de schoen is slapper, waardoor de ondersteuning onvoldoende is.

Hardloopspeciaalzaak

Loop de Batavierenrace op fatsoenlijke hardloopschoenen, waarbij het heel belangrijk is dat de schoen bij je voeten past. Maar waar vind je die? Het is niet per se zo dat de schoen uit de ene winkel beter is dan uit de andere winkel, maar in een hardloopspeciaalzaak wordt goed gekeken naar welke schoen beter is voor jouw voet door middel van een uitgebreide loopanalyse. Overtuigd dat je de bergschoenen en All Stars beter kan inruilen voor hardloopschoenen?

Wacht niet met het kopen van nieuwe hardloopschoenen tot net voor de bata, maar zorg ervoor dat je deze schoenen ruimschoots ingelopen hebt, anders zul je alsnog met blaren finishen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.