Huize Probitas

| Charlotte Rompelberg

Op zoek naar een kamer? In deze zomerrubriek kun je een kijkje nemen in studentenhuizen die een nieuwe huisgenoot zoeken.

Photo by: Arjan Reef

In Huize Probitas aan De Heurne 10a wonen momenteel: Carrie Wismans (22), Anika Siepel (22), Cas Brinkhuis (21), Jasper Driessens (21), Michiel Schuhmacher (20), Kimberly van Ooijen (21) en Ruben Hoekman (20).

Eisen aan nieuwe huisgenoot: Huize Probitas is vooral op zoek naar iemand die actief wil worden in het studentenleven, hoe degene dat doet maakt normaal gezien niet zoveel uit. Dit jaar hebben ze echter wel de eis dat het een eerstejaars vrouw moet worden die bij Audentis gaat. Dit om de verdeling in het huis gelijk te houden. Verder moet de nieuwe huisgenoot het niet erg vinden om in een gemengd huis te wonen, waar ze wel van een goede grap houden. Elkaar ’s nachts wakker maken om je huisgenoten een goede nacht te wensen is dan ook een huistraditie

Plan van aanpak: Het hospiteren op Probitas gaat normaal gezien in drie rondes. In de eerste ronde worden de geïnteresseerden individueel uitgenodigd voor een korte rondleiding en wat vragen. Ze hopen met deze ronde vooral een eerste beeld bij de geïnteresseerden krijgen en te kijken of er een ‘klik’ is. Vervolgens wordt er een selectie gemaakt van potentials die dan terugkomen om gezellig met het huis te eten en borrelen. Bij de derde ronde wordt de nieuwe huisgenoot eigenlijk al gevraagd. Dit gebeurt bij Probitas altijd op een originele en leuke manier.

Huisjongste tradities aanwezig: Ja, als de zogeheten ‘HJ’ heb je wel een aantal specifieke taken. Denk aan het uitvoeren van een huisopdracht, het organiseren van het ouwelullen-weekend, het sjouwen van een dagelijkse boodschappen en het wegbrengen van de vuilnis.

Gekste hospiteerervaring: Anika: ‘We hadden ooit iemand die zelfs na een paar vriendelijke, doch ‘subtiele’ verzoeken niet wilde vertrekken. Hij bleef gewoon zitten. Dat was wel echt een beetje apart.’

Tip bij het hospiteren: Toon ook interesse in de huisgenoten, dus stel vragen.

Niet doen bij het hospiteren: Je moet niet meteen denken dat als je wordt uitgenodigd voor een eerste ronde dat je dan de kamer al hebt. Met een meetlintje langskomen is dus echt een no-go!

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.