On the spot

‘Uurtje vliegen en je ligt aan het strand op Texel’

We werken bijna iedere dag met ze samen, maar hoe goed kennen we de collega’s nu echt? U-Today is benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter het ondersteunend- en beheerspersoneel en zet ze in deze rubriek ‘On the spot’. Aan het woord is Rob Nengerman (39), bouwprojectmanager bij de dienst Campus & Facility Management.

De wedstrijd van de week

Lacrossers van Phoenix ongeslagen kampioen

Elke week strijden UT’ers om de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ het kampioenschap van Phoenix, de Drienerlose lacrossevereniging.

Campus life

Festivalprogramma UT-campus

Stampen, losgaan of lekker hossen en meeblèren? Het festivalseizoen op de UT staat weer voor de deur. Er is voor elk wat wils. De festiviteiten op een rij.

Cartoon

Cartoon #41 by Luuk van Ewijk

A follow-up of yesterday's cartoon by Luuk van Ewijk, who was working on an arcade game to 'promote the unique identity of our campus'.

De wedstrijd van de week

‘Er moet een goede groepsdynamiek zijn’

Elke week strijden UT’ers om de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ het Nederlands Studenten Kampioenschap Podiumdansen, georganiseerd door Cultuurkoepel Apollo.

Cartoon

Cartoon #40 by Luuk van Ewijk

The first Monday of every month Luuk van Ewijk presents you with a freshly cooked campus cartoon. A plate full of tasty colors, flavored with a pinch of humor, and served to satisfy your sateless hunger for procrastination.

Campus life

Top 5 campusmomenten in de nieuwe Buwalda

Peter Buwalda’s nieuwe roman Otmars zonen ligt sinds een paar weken in de boekhandel. Net als in Bonita Avenue speelt het verhaal zich gedeeltelijk af op de campus. Niet gek: Buwalda werkte vier jaar voor UT-nieuws (nu U-Today). We lazen zijn roman en stelden een top vijf campusmomenten samen, zonder spoilers, uiteraard.

On the spot

‘Boterhammen eten op het muurtje van de Vrijhof’

We werken bijna iedere dag met ze samen, maar hoe goed kennen we de collega’s nu echt? U-Today is benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter het ondersteunend- en beheerspersoneel en zet ze in deze rubriek ‘On the spot’. Aan het woord is Antoinette Tool, coördinator Student Affairs en Services.

De wedstrijd van de week

'Forse terugloop deelnemers Campusloop'

Elke week strijden UT’ers voor de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ blikken we vooruit op de tiende editie van de Kronos Campusloop. Aan het woord is UT-studente en commissielid bij Kronos, Isa Porsul.

Campus life

‘Waar moet ik straks roken?’

Eerst waren er de groene strepen voor de gebouwen, toen de symbolen verboden te roken op de grond, later de rookhokjes en nu is het einde verhaal voor de sigarettenpeuk. Roken op de campus mag vanaf 30 maart volgend jaar niet meer. Wat vindt de rokende en de niet-rokende UT’er ervan?

Campus life

‘Ik zie stemmen als mijn plicht’

In het stemlokaal de Bastille worden rondjes rood gekleurd, keuzes gemaakt en stembiljetten in de bus gedropt. Vier UT-studenten over stemmen voor de Provinciale Staten en waterschappen.

De wedstrijd van de week

Last place at DroneClash: ‘We got unlucky’

Members of the UT community battle for victory each and every week. Sometimes at the top level, sometimes in the lowest category and everything in between. In this episode of ‘the competition of the week’, let’s look back at why the UT drone team A3T ended up last at DroneClash on Saturday in Katwijk.

Read more articles