Op kamers
Op kamers (2)

Bijzondere huisgenoot op de Witbreuksweg

Waar de één kiest voor strak en clean, zit een ander het liefst tussen de fröbels en plantjes. Hoe zitten de UT-studenten erbij? In de rubriek ‘Op kamers’ gaan we bij ze langs. We nemen een kijkje achter de voordeur van masterstudent business administration Laura Frank (22). Locatie: Witbreuksweg.

De wedstrijd van de week

Skeuvelaars Meijer en Verhaar boeken pr’s in schaatstempel Thialf

Elke week strijden UT’ers om de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ de start van het Nederlandse schaatsseizoen met D.S.V. Skeuvel.

Cartoon

Cartoon #47 by Luuk van Ewijk

The first Monday of every month Luuk van Ewijk presents you with a freshly cooked campus cartoon. A plate full of tasty colors, flavored with a pinch of humor, and served to satisfy your sateless hunger for procrastination.

Campus life
Matching esports with science

‘How personality translates to in-game play styles’

A match was made between esports and science in the new esports lab downstairs in the DesignLab yesterday. E-Division players from both Feyenoord and Heracles were tested on their psychological and physical characteristics. Main question: What differentiates a professional esporter from the common gamer and what makes them so successful?

Campus life

Nobel lectures about cells, space and batteries

Studium Generale hosted the Nobel Lectures at the Amphitheatre yesterday, for the 13th time. UT researchers Kerensa Broersen, Mark Huijben and science journalist Govert Schilling did their best to explain the work of the Nobel Prize winners for medicine, chemistry and physics in an understandable way.

De wedstrijd van de week
Verlies voor Slapping Studs in Alkmaar

‘We stonden ons mannetje’

Elke week strijden UT’ers om de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ de Slapping Studs, de ijshockeyvereniging van de UT.

On the spot

‘Ik wil geprikkeld worden tot de laatste dag’

We werken bijna iedere dag met ze samen, maar hoe goed kennen we de collega’s nu echt? U-Today is benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter het ondersteunend- en beheerspersoneel en zet ze in deze rubriek ‘On the spot’. Aan het woord is Marijke Broekhuis (63), teamcoördinator van het Learning Centre in de Vrijhof.

De wedstrijd van de week

Snelle reflexen en flitsende rally’s op Moekotte-toernooi

Elke week strijden UT’ers om de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ Moekotte 2019, het jaarlijkse tafeltennistoernooi van D.T.T.V. Thibats.

Op kamers
Op kamers

Relatieve luxe aan de Noorderhagen 46b

Waar de één kiest voor strak en clean, zit een ander het liefst tussen de fröbels en plantjes. Hoe zitten de UT-studenten erbij? In de rubriek ‘Op kamers’ gaan we bij ze langs. We nemen een kijkje achter de voordeur van masterstudent psychologie Arjan Berkhoff (23). Locatie: Noorderhagen 46b.

De wedstrijd van de week

‘We verloren van onze aartsrivaal’

Elke week strijden UT’ers om de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ het eerste thuisduel van de Twente Thestrals, het zwerkbalteam van de UT.

On the spot

‘In de avond komt de Vrijhof echt tot leven’

We werken bijna iedere dag met ze samen, maar hoe goed kennen we de collega’s nu echt? U-Today is benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter het ondersteunend- en beheerspersoneel en zet ze in deze rubriek ‘On the spot’. Aan het woord is Jolinde Gosseling (55), reserveringsmedewerker bij Culture & Events.

Campus life

Warm en vrolijk klinkt het carillon weer

In het schemerlicht klinkt op de campus het geluid van het carillon. Warm, vrolijk, maar vooral nostalgisch. De stalen toren op het Drienerveld is al sinds de opening een belangrijk symbool op de UT. Maar, erop gespeeld wordt er maar weinig. Daar moet verandering in komen volgens de organisatoren van de workshop ‘(Campus)beiaard’.

Read more articles