De wedstrijd van de week
Messed Up verliest bekerfinale

‘Alles ging veel officiëler dan normaal’

Elke week strijden UT’ers om de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ de bekerfinale van het floorball in Amsterdam, waar de dames van Messed Up met 16-2 verloren van Hot Flames uit Nijmegen.

Campus life

A colourful campus celebration

The Indian Student Association hosted a Holi party on campus last Saturday. There was food, drinks and dancing, but most importantly: lots and lots of colours. Holi, also known as the festival of colours, celebrates the triumph of good over evil and signifies the arrival of spring.

On the spot

'Twente is mijn plek'

We werken bijna iedere dag met ze samen, maar hoe goed kennen we de collega’s nu echt? U-Today is benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter het ondersteunend- en beheerspersoneel en zet ze in deze rubriek ‘On the spot’. Aan het woord is Mohamed El Badaoui (48), Registration Officer bij CES.

Campus life

Elfbierentocht: bier, stempel en door

Tik een biertje weg, krijg een stempel, en ga door naar de volgende kroeg. Dat is in een notendop de Elfbierentocht, georganiseerd door verschillende UT-studieverenigingen die gistermiddag weer plaatsvond op de campus. Doel: de felbegeerde orde verdienen.

Campus life

Ciska de Rat: energiek, interactie en feest

De acht leden van de UT-ska-coverband Ciska de Rat lopen al een tijdje, in wisselende samenstelling, mee op de UT. Door de jaren heen maakten drieëntwintig muzikanten deel uit van de band die in 2008 verrees. Op woensdag 29 mei laten ze weer van zich horen met een optreden op het Carillonveld.

Campus life

Creatieve workshops voor niet-sporters

Creatieve workshops moeten het gat vullen voor niet-sporters tijdens de sportdag op donderdag 23 mei. UT-medewerkers die niet zoveel op hebben met sport, komen door het nieuwe aanbod ook aan hun trekken.

Campus life

Studentenkunst in Smart XP Lab

Schilderijen, digitale kunst en muziek, dat was allemaal dinsdagmiddag te zien in het Smart XP Lab van de Zilverling. Zeven eerstejaars Creative Technology studenten exposeerden daar hun creatieve uitspattingen.

De wedstrijd van de week

Blind daten op het Twentekanaal

Elke week strijden UT’ers om de overwinning. Soms op topniveau, soms in de kelderklasse en alles daartussen. In deze ‘wedstrijd van de week’ een vooruitblik op de Grolsch Euros Drienerlo Regatta van komend weekend.

Campus life
Batavierenrace 2019

De Bata in beeld

Bikkels, bikers en bobo's: de Batavierenrace laat zich uitstekend lenen voor mooie kiekjes. Onze fotografen waren alom vertegenwoordigd en legden het evenement vast op de gevoelige plaat. Nu is het tijd om na te genieten met een kersvers fotoverhaal.

Campus life

Victor van der Chijs loopt slotetappe Bata

UT-collegevoorzitter Victor van der Chijs verruilt morgen zijn pak voor hardloopkleding om de slotetappe van de Batavierenrace te lopen. Als een van de zogeheten VIP-lopers verdedigt hij de eer van de UT. ‘Het is eerlijk gezegd ontzettend leuk om studenten in te halen.’

De Batavieren

‘We hebben iets hoog te houden’

Het startschot van de 47ste editie van de Batavierenrace klinkt vrijdagavond 10 mei. Achter de estafetteloop gaan veel gezichten schuil. Van tijdwaarnemer tot loper en van EHBO’er tot chauffeur. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. In deze serie geven we die Batavieren een podium. Als afsluiter van deze rubriek geven we het woord aan de mensen die het allemaal mogelijk maken: de organisatiecommissie.

Campus life

‘Ik haalde de een na de ander in’

Ter voorbereiding op de UT-Triathlon van 26 mei kunnen deelnemende UT-medewerkers morgen een clinic volgen onder leiding van Nederlands kampioen, Jony Heerink. De triatlete is vakdidacticus Onderzoek & Ontwerpen op de UT.

Read more articles