Sky is the Limit-festival ‘afsluiter’ pandemie

| Pim Eerden

Zes oud-bestuurders van werktuigbouwkundestudievereniging Isaac Newton houden op 24 maart een festival voor studerend Enschede. Op het uitverkochte Sky is the Limit-festival op Vliegveld Twenthe verwachten ze 700 bezoekers. ‘We willen hiermee de pandemie afsluiten.’

Een klein jaar geleden kwamen de studenten met het idee. ‘We waren bezig met het verenigingsbeleid en wilden graag een grote activiteit organiseren om de pandemie mee af te sluiten. In mei begonnen we met brainstormen en kwamen we met het idee om een groot festival te organiseren’, vertelt werktuigbouwkunde-student Koen Geurtsen.

Het festival zou in eerste instantie plaatsvinden op 2 december, maar begin november werd duidelijk dat de coronamaatregelen roet in het eten gooiden. De nieuwe datum werd 24 maart en ook op die dag is het festival volledig uitverkocht. ‘Er komen 700 studenten. Als we meer mensen en een ander publiek dan studenten willen laten komen, krijgen we te maken met kostbare evenementenvergunningen’, zegt studiegenoot Tom Tankink.

Dj-wedstrijd

De artiesten die komen optreden moeten nog deels bekendgemaakt worden, maar er komen een paar grote namen. ‘Mr. Belt & Wezol komen. Met  een andere grote naam wordt onderhandeld’, vertelt Geurtsen. Ze vonden ook artiesten via een dj-wedstrijd. ‘In borrelkelder Diepzat draaiden acht kandidaten hun muziek, waarna we besloten hebben om JACKAR en Max Major uit te nodigen voor ons festival.’ In totaal komen er acht artiesten en Geurtsen, die zelf ook dj is, draait op zijn eigen festival.

Puntjes op de i

Voor nu rest vooral nog het regelen van praktische zaken. ‘Wij organiseren het festival met zijn zessen, maar geen van ons heeft dit eerder gedaan’, bekent Geurtsen. ‘We krijgen gelukkig veel hulp van een hoop organisaties op de universiteit en van een adviesraad. Daardoor is het nu een kwestie van de puntjes op de i zetten.’ Tankink: ‘Iemand kwam laatst bijvoorbeeld met de tip om een printer mee te nemen. Daar hadden wij zelf nog niet aan gedacht.’

Tijdens het festival houden meer dan 50 vrijwilligers de boel draaiende. ‘Daarbij moet je denken aan mensen die bier tappen, podiummanagers en een mediaploeg. We zijn heel dankbaar dat zoveel mensen ons helpen’, zegt Geurtsen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.