Joelen en dansen tijdens Battle of the Bands

| Stefanie van Wijk

Filmmuziek, een power ballad en progressieve rock: het was afgelopen vrijdag een bonte avond bij de UnBEATable Battle, waarbij tien bands streden voor een plekje op het gloednieuwe festival UnBEATable op 12 november. Uiteindelijk gingen drie acts door: UTwente Brass Ensemble en DJ’s NOX en Mokka Magic.

De band Red Moon Walkers.

Voor aanvang van de optredens legde presentator Jasper van der Kolk uit hoe de winnaars gekozen werden. Dat kon via een stem van het publiek, of via een stem van de driekoppige jury: Eleanne Haalstra (violiste), Marcella Claase (voormalig zangeres bij UT-studentenband Ciska de Rat) en Joel Purkess (drummer en drumleraar).

Tijd voor de eerste act. Twee mannen met gitaar: akoestisch en elektrisch. She’s on Mars – met onder andere UT’er Martin Bosker – speelde eigen nummers. Voorzichtig werd door het publiek wat gedanst. Jurylid Joel complimenteerde de mannen, maar zou graag ‘meer groove’ zien, vertelde hij na afloop van het optreden.

Telefoontjes in de lucht

Daarna betrad zangeres Leti het podium. De lichten in de zaal gingen uit. De spotlight stond op haar. Met een zachte, bijna engelachtige stem wist ze de zaal in te pakken. Telefoontjes gingen de lucht in en Leti’s emotie voelde je door de hele zaal. Na luid applaus van het publiek en mooie woorden van de jury stapte ze het podium weer af. Hierna volgden meer acts. De band Geen Poespas verraste met een eigen nummer en DJ NOX gooide clubklassiekers de zaal in als I wanna know your name van Swedish House Maffia en Do it Do it van Cherish. Voor de pauze kwam SHOT! het podium op. Of beter gezegd een afsplitsing ervan: het UTwente Brass Ensemble. Normaal is het orkest zestig man sterk, door corona zijn kleinere groepen gemaakt. Met onder andere Into the unknown uit de film Frozen 2 pakten ze het publiek in.

De band Skreeuw, DJ Kwakman en het UTwente Brass Ensemble.

Arnold Heijmer kreeg in de pauze de lachers op zijn hand met grappen over zijn tijd in Australië. Daarna was het tijd voor DJ Kwakman met een reeks van guilty pleasures. Zelfs het intro uit de Super Mario-games kwam voorbij. Maar pas bij band Skreeuw ging het echt los. Een favoriet uit de Vestingbar: Liquido met Narcotic. Het was hun allereerste optreden samen. Iets om, volgens de jury, heel trots op te zijn. DJ Mokka Magic hield de sfeer erin met bekende r&b-nummers uit de eerste jaren van deze eeuw. Ondertussen stroomde de zaal vol, vloeide de alcohol rijkelijk en werd er steeds meer gedanst.

UnBEATable

Na optredens van de helemaal in het zwart geklede band Red Moon Walkers en DJ Axel Black & White, die met snelle mixen het publiek een laatste keer opzweepte, was het tijd voor een kort overleg tussen de juryleden. De jury verraste de zaal met de uitreiking van een wildcard voor het UTwente Brass Ensemble. De andere twee plekken gingen naar DJ’s NOX en Mokka Magic. Op vrijdag 12 november mogen zij optreden op het festival UnBEATable.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.