De jagers van Hubertus

| Stefanie van Wijk

Van vissen tot aangeschoten wild en van sexy aliens tot Winnie de Poeh. Dat liep er allemaal rond op het jaarlijkse Hubertusfeest, afgelopen vrijdag in het welbekende Huize Hubertus. Dit keer luidde het thema: ‘Jachtsvertoon’. En daar gingen de feestgangers wel heel creatief mee om.

Photo by: Stephanie van Wijk

 De Spaanse Inquisitie

‘We zijn verkleed als de Spaanse Inquisitie, van Monthy Python. We zijn huisgenoten en het idee was om met het hele huis te gaan. We wonen met z’n achten,  maar konden niet genoeg kaartjes krijgen. Last minute hadden we er gelukkig nog drie. Het is echt een heel leuk feestje, iedereen gaat los. We hebben 15 muntjes per persoon dus het komt vanavond helemaal goed. Hopelijk herinneren we ons morgen nog iets van vandaag’.

Running Team 

‘Wij, bewoners van Huize Evenaar, zijn een combinatie van Eliud Kipchoge die zijn macht vertoonde op de marathon. Hij liep ‘m binnen 2 uur, dat maakt hem tot de snelste marathonloper ter wereld. Dat combineren wij met wat gesmokkelde doping en drugs. In drie stappen moet je een beetje van het thema jachtsvertoon naar onze outfit komen. Jachtsvertoon, machtsvertoon...snap je ‘m?  We verwachten vanavond veel leuke outfits. We komen als groep binnen, zodat iedereen ons meteen herkent. Het is ook een beetje een act, hoor. En, in ons spuitje zit trouwens Epo. Morgen voelen we ons misschien niet zo goed, maar als we dan nog iets van de doping overhebben kunnen we de dag weer door’.

Aangeschoten wild 

‘Het is voor een aantal van ons -  wij zijn een dispuut van werktuigbouwkunde - de eerste keer dat we naar het Hubertusfeest gaan, maar dat geldt niet voor iedereen. Degene die al een keer zijn geweest overtuigde de rest, want het is gewoon een heel leuk feest. Het is echt bekend onder de studenten. Goed georganiseerd ook. Wij zijn als aangeschoten wild. We hebben Leeuwbier, Jupiter met de buffel en Deliriumbier met de olifant. Ja, daar is over nagedacht. Vanavond wordt een mooi feestje. Morgen brak-zijn is niet waar we voor gaan, maar waarschijnlijk wel wat het resultaat zal zijn’.

Area 51 

‘Wij zijn sexy aliens. Of beter: alien astronauten. Op Area 51 zijn wij naar beneden gekomen en er wordt op ons gejaagd. Zo zijn wij gelinkt aan het thema. Ons haar, make-up; alles is in stijl met het thema. Een aantal van ons is hier al voor de derde keer, maar sommigen zijn voor het eerst. Het is een leuk feestje met veel gezelligheid, veel zuipen en veel dansjes. Een big party! En, oh my god, het was zo lastig om een kaartje te krijgen. We zaten allemaal met onze laptop in onze woonkamer; alles snel invullen met heel veel stress. Maar, het is gelukt’.

Mastrubeertje (Roeploeg VUF: Vis Unita Fortior) 

‘Drie van ons zijn ‘mastrubeertjes’ en één is een ‘menstrubeer’. Vanavond gaan we op zoek naar hertjes om niet meer te hoeven masturberen. Eén van ons is vanavond voor het eerst. Er was niet veel nodig om hem te overtuigen mee te gaan naar het grootste studentenhuisfeest van Nederland. We hebben morgen expres niets gepland, behalve de hele dag in onze onesie zitten. We gaan flink feesten en er gewoon een mooie avond van maken’.

Miljoenenjacht 

‘Er zit niks in onze koffertjes. Maar, hebben wel een Linda de Mol. Het is voor veel van ons de eerste keer dat we gaan. Wij van huize Indigo gaan niet alleen voor de drank. Wij zijn hier voor het plezier van een enorm themafeest en natuurlijk voor de beleving van het grootste huisfeest van Nederland. De kleding is een beetje koud, maar we zijn wel blij met het resultaat als groep. We zijn van plan om goed te gaan feesten vanavond!'

Winnie de Poeh 

‘Wij, de bewoners van huize Boskamp, zijn als Winnie de Poeh en Xi Jinping verkleed. Die Chinese president heeft Poeh geband, omdat hij teveel op hem lijkt. In Enschede heb je een verband van twaalf huizen en die zijn allemaal verzekerd van een plek bij het Hubertusfeest. Er is nogal een run op kaarten. Iedereen wil het een keer gezien hebben. Wij gaan echt voor de sfeer’.

Rendier

‘We zijn hier met de bewoners van huize Commandoor. Het is voor ons de tweede keer. Het is veel zuipen en feesten, gezellig dus. We zijn verkleed als jager en houthakker. Het is een jaarlijkse traditie geworden, omdat het altijd leuk is om kaarten proberen te krijgen. Dat is namelijk een hel, puur stressen. Vorig jaar was het niet gelukt, maar toen hebben we via via toch kaartjes geregeld. Dit jaar was het eerst weer niet gelukt, maar uiteindelijk konden er iets van twaalf krijgen. Het feest is een hype; als je studeert op de UT moet je er een keer heen.’

Visser 

‘Wij zijn als vissers verkleed, want we gaan vanavond hengelen. Visjes hengelen. Je kent het gezegde: er zwemmen meer vissen in de zee? Er zwemmen er hier heel veel. Wij zijn van de roeiploeg en voor ons allemaal is dit de eerste keer. We verwachten veel drukte, dat wordt dus veel zweten. Een lid van onze roeiclub organiseert mede het feest en hij heet Visser. Het wordt wel een try-out vanavond, we moeten even uittesten hoe de golven hier zullen zijn wat betreft het vissen’.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.