UToberfest: bier, worst en Lederhosen

| Christian Orriëns

In de feesttent op het Ganzenveld vond gistermiddag het UToberfest plaats. Onbeperkt drinken voor 15 euro, gehuld in lederhosen, dirndl of gewoon je casual kloffie. Een concept dat menig student goed in de oren zal klinken. Een verslag.

Photo by: Sam Langerak
15:30

Bij binnenkomst is het nog rustig in de feesttent. Enkele mensen hebben al een tafel ingenomen en turen naar het scherm van hun smartphone. Een enkeling staart nog even naar zijn lege glas. Voor de vroege vogels is het nog even wachten tot de tap opengaat en het feest kan beginnen.

16:02

De tap is open in de feesttent! Op dat moment slingert DJ Immer Hansi een fijn Tirolerplaatje door de speakers. Hordes met dorstige studenten staan collectief op van hun tafels en begeven zich naar dichtstbijzijnde tap om hun glazen te laten vullen met pils. Deze glazen worden vervolgens in rap tempo en met Duitse efficiëntie geleegd.

17:11

Even later gaat de polonaise in volle gang, de feestsfeer is compleet. Volledig in teken van deze tijden lopen er mannen in dirndl voor me in de polonaise. Een andere jongen laat trots zeven streepjes op zijn arm zien: ‘Halve liters die ik al heb weggetikt’, zegt hij nonchalant.

18:00

De danseressen van S.D.V. Chassé tonen hun kunsten, onder luid gejoel van het publiek. Ze mogen rekenen op daverend applaus voor hun prestatie.

20:00

Piano Man van Billy Joel speelt. Alle aanwezigen blèren nog een keer uit volle borst mee. Iedereen weet wat dit betekent. De tent stroomt gestaag leeg. Enkele moedige individuen begeven zich nog naar diverse afterparties op de campus en in de stad.

08:45, de volgende dag

Schoenen stinken naar bier, de kater is heftig. Was dit allemaal de moeite waard? Jazeker, tot volgend jaar!

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.