Pi-dag = taartje eten

| Cyrine Beune

Elk jaar op 14 maart is er wereldwijd aandacht voor het wiskundige teken pi. Onder andere door pie, taart dus, te eten. Ook hier op de UT ging deze dag niet ongemerkt voorbij. De leden van Abacus, Arago en Alembic bakten er lustig op los.

De datum 14 maart slaat op 3/14, zoals Amerikanen de datum noteren. 3/14 komt overeen met het afgekorte getal pi, 3.14. Vooral op universiteiten wordt er daarom op ludieke manier aandacht besteed aan deze dag.

Abacus taartenwedstrijd

Zo was het bij Abacus behoorlijk druk tijdens de pauze wegens een heuse wedstrijd om de lekkerste gebakken taart. Er waren maar liefst vijftien taarten – van vruchten tot chocolade -  om te proeven, gemaakt door de eigen leden.

Wie de lekkerste taart gemaakt heeft is nog niet bekend, maar de minst lekkere werd wel al unaniem aangewezen: die met de chocolade/cola-smaak werd niet echt gewaardeerd.

Alembic verkoopt taarten

Bij studievereniging Alembic geen wedstrijd, maar bakten alle leden van dinercommissie DiCie elk vier taarten. Die verkochten ze vervolgens door voor zeventig cent per punt aan hun leden. ‘We staan hier al vanaf negen uur en gaan door tot ongeveer vier uur vanmiddag’, vertelde DiCie-voorzitter Luke Okkerman. ‘Of tot ze op zijn natuurlijk.’

Arago deelt taart uit in pauze

Arago, de studievereniging van technische natuurkunde, deelde in de pauze ook eigengebakken taart uit aan de leden. Het was binnen no time dringen geblazen om een stukje zoetigheid te bemachtigen. Het volgen van een college maakte blijkbaar hongerig.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.