‘Ik dacht dat die banaan een stuk vis was’

| Joëlle Willemsen

Restaurant De Stek in de Bastille was afgelopen vrijdagavond het toneel van het eerste International Dinner, georganiseerd door Erasmus Student Network (ESN) Twente.

Om stipt acht uur, de aangegeven begintijd, is het nog rustig in De Stek. Een kwartiertje later stroomt de zaal langzaam maar zeker vol met hongerige studenten en komt het evenement op gang. Gewapend met plastic bordjes en bestek schuift iedereen langs het buffet.  

Moeite en stress

Een van de organisatoren, Idoia Bastarrica (21, Industrial Design Engineering), loopt alle gerechten in een rap tempo even langs. Gazpacho, rijst, gefrituurde banaan en frittata zijn nog relatief eenvoudige gerechten. Op tafel staan ook arroz a la Cubana (rijs, gehakt en ei) en pan tumaca (brood met tomaat). Bastarrica vertelt dat de kookploeg, bestaande uit zo’n acht enthousiastelingen, de hele dag in de keuken stond om het diner te verzorgen. Een hoop moeite en stress, maar ze is erg trots op het resultaat.

Appgroep

Dinah Kleiboer (21, Systems and Control), activiteitencoördinator bij ESN, was blij verrast met de animo voor de kookploeg. ‘Er is een appgroep met negentien mensen om te koken voor vanavond, fantastisch.’ Het idee is om maandelijks een diner te organiseren, waarbij steeds een andere studentengroep met een andere nationaliteit kookt. Vandaag is een Spaanse avond, aangezien de meeste groepsleden Spaans zijn.’

Overtreffen

Terug naar het buffet. Het idee voor een internationale maaltijd, valt in goede aarde. De buffettafel is al een stuk leger. Edith Stanca (24, Industrial Engineering) wist van deze avond af via haar vriendin, die in organisatie zit. Terwijl ze van de pan tumaca hapt, legt ze uit dat het voor haar heel gewoon is om na acht uur ’s avonds te eten. Sandy Chung (24, Chemistry) is wat minder bekend met de Spaanse keuken. ‘Ik dacht eerst dat die banaan een stuk vis was.’ De gefrituurde banaan was dus een verrassing en viel goed in de smaak.

De volgende maand is er weer een diner, ditmaal verzorgt door een Italiaans team. De belofte staat dat zij het Spaanse kookteam zullen overtreffen.


ESN is de Twentse tak van het International Exchange Erasmus Student Network, een non-profit organisatie speciaal voor internationale Erasmusstudenten. De organisatie vangt deze studenten op en maakt ze wegwijs in de nieuwe stad door middel van activiteiten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.