Ondernemers opgelet: zo houd je werk en privé gescheiden

| Specials U-Today

Veel ondernemers klagen over de dunne scheidingslijn tussen werk en privé. Soms lijkt deze zelfs geheel onzichtbaar te zijn. Hoe zorg je ervoor dat het werk eindigt bij de voordeur? Digital Newsgroup (DNG) geeft in samenwerking met Flexas.com tips.

Je voelt je opgebrand. Regelmatig ben je nog tot in de late uurtjes bezig met het werk. Overal in huis slingeren papieren, je wordt regelmatig in je privétijd gebeld door klanten en zakenrelaties en je hebt het gevoel altijd alles maar half te doen. Herkenbaar? Dan ben je zeker niet de enige. Veel ondernemers klagen over de dunne scheidingslijn tussen werk en privé. Soms lijkt deze zelfs geheel onzichtbaar te zijn. 

Hoe zorg je ervoor dat het werk eindigt bij de voordeur? Dat je je privétijd niet laat beïnvloeden door het werk? Dat is niet altijd gemakkelijk, maar zeker mogelijk. Bovendien is het ook nodig. Je kunt niet 24/7 met het werk bezig zijn. Dat hou je simpelweg niet vol. Met behulp van de volgende tips hoef je voortaan niets meer half te doen. Op het werk sta je voor de volle honderd procent aan en thuis kun je ook voor de volle honderd procent van je gezin genieten. Lees snel verder en laat je inspireren. 

Huur kantoorruimte 

Werk je als ondernemer vanuit huis? Dan zorgt dit direct voor een disbalans in het privéleven. Als je de deur letterlijk niet meer achter je dicht kunt trekken en je telkens aan het werk herinnerd wordt, dan is het lastig om hier meer afstand van te nemen. Overweeg daarom kantoorruimte in Amsterdam of elders bij jou in de buurt te huren. 

De contracten zijn vaak erg flexibel, waardoor je eerst eens kunt proberen of het wat voor jou is. Hoewel het wel om een kleine investering vraagt, levert het je onder de streep ook veel op. Op de eerste plaats omdat je hierdoor beter in staat bent om efficiënt te werken. Je wordt niet meer onnodig gestoord door andere gezinsleden en hebt echt een eigen plekje. Je zult merken dat je productiviteit hierdoor toeneemt. Daarnaast zorgt het er dus ook voor dat je werk en privé beter gescheiden kunt houden. 

Houd er rekening mee dat kantoorruimte in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam zeer geliefd is. Daarom is het belangrijk om zo spoedig mogelijk te reageren en het aanbod dagelijks in de gaten te houden. Zo loop je geen mooie aanbiedingen mis. 

Plan tijd voor persoonlijke activiteiten 

Vind je het lastig om het werk naast je neer te leggen? Plan je vrije tijd dan net zo in als dat je dit met je werkzaamheden doet. Zet ze in je agenda! Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar dit kan heel effectief zijn. Merk je bijvoorbeeld dat je jezelf echt voorbij loopt en behoefte hebt aan wat ontspanning? Plan dan elke maandagmorgen om tien uur een fijne wandeling in. Als dit in je agenda staat, kan je dit niet vergeten en is het makkelijker om eromheen te plannen. Zo voorkom je dat er geen tijd meer is voor persoonlijke activiteiten. 

Let op: zorg ervoor dat je tijdens deze persoonlijke activiteiten ook echt even onbereikbaar bent voor het werk. Zo geef je jezelf de tijd die je nodig hebt om weer op te laden. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.