Vloerkleden perfect voor gehorige studentenhuizen

| Specials U-Today

Een vloerkleed heeft impact op de sfeer en uitstraling van een kamer. Voor studenten is het kiezen van het juiste vloerkleed extra belangrijk, omdat je niet alleen slaapt in je kamer, maar er ook studeert. Vier tips van Tapeso.nl.

Een vloerkleed kan niet alleen dienen als decoratie, maar kan ook bijdragen aan een comfortabele en productieve leef- en werkomgeving. In deze blog geven we je daarom tips voor het kiezen van het perfecte vloerkleed voor je studentenkamer, zodat je binnenkort niet alleen een mooi maar ook functioneel vloerkleed hebt.

Tip 1: Houd rekening met de grootte van je kamer

De grootte van je studentenkamer is een belangrijke factor bij het kiezen van een vloerkleed. Een te groot vloerkleed kan de kamer kleiner doen lijken, terwijl een te klein vloerkleed kan verdwijnen in de ruimte. Check of de afmeting in verhouding staat tot de grootte van de ruimte. Dit hangt ook af van de plek. Een kleiner vloerkleed is prima geschikt voor onder een bijzettafel, terwijl een groter vloerkleed een comfortabele zithoek kan creëren in combinatie met een bank en salontafel.

Tip 2: Kies de juiste kleur

Een vloerkleed kan de sfeer van een kamer medebepalen. Warme kleuren, zoals oranje en rood, kunnen een gevoel van gezelligheid geven, terwijl koele kleuren, zoals blauw en groen, een rustgevende uitstraling hebben. Overweeg hoe het vloerkleed past bij de rest van je inrichting. Zo kun je ervoor kiezen om bepaalde kleuren van het kleed terug te laten komen in verschillende woonaccessoires om zo een interieur samen te stellen waar je je écht thuis voelt.

Tip 3: Kies het juiste materiaal

Er zijn veel verschillende soorten materialen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Vloerkleden gemaakt van natuurlijke materialen, zijn vaak prijziger maar bieden enkele voordelen die synthetische vloerkleden niet bieden. Veel bezoek over de vloer? Dan is een synthetische variant een betere keuze als jij je geen zorgen wilt maken over vlekken of slijtage.

Tip 4: Kies voor functionele vloerkleden bij gehorige huizen

Wist je dat vloerkleden een geluiddempende werking hebben? Ze absorberen geluid, waardoor je minder last hebt van echo’s. En dat is niet alleen fijn voor tijdens het studeren, maar dat is ook nog eens goed nieuws voor je onderburen als je in een gehorig huis woont!

De ideale vloerkleden voor je studentenkamer

Vloerkleden kunnen dus een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van je kamer. Door rekening te houden met de grootte van je studentenkamer, de kleur en het materiaal, kan je de perfecte vloerkleden kiezen die passen bij jou én de rest van je interieur en hoe het kan bijdragen aan een comfortabele en productieve leef- en werkruimte. Nu weet je precies hoe je het beste vloerkleed kunt kiezen én je huisgenoten te vriend houdt.  

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.