'We gaan onze service verder uitbreiden'

| Specials U-Today

UT-alumnus Anne Koolen neemt het beheer van de online banenmarktsite, Student Power, over van oprichter Carlien Hartgerink.

Hartgerink heeft het bedrijf met de steun van Koolen opgericht in 2019. Ze blijft betrokken als adviseur en behoudt ook nog een aandeel in het bedrijf. ‘Carlien heeft bewezen dat Student Power bijdraagt aan de behoeften van zowel studenten als werkgevers. Het is tijd dat we onze services verder gaan aanbieden in Nederland en daarbuiten,’ zegt Koolen, die haar aandeel in Student Power heeft vergroot naar een meerderheid.

‘Met Student Power helpen we daadwerkelijk bedrijven en studenten om elkaar te vinden en te versterken. Studenten doen relevante werkervaring op en bedrijven hebben de mogelijkheid om te investeren in jong talent,’ zegt Hartgerink.

‘Ik investeerde twee jaar geleden in Student Power, omdat ik geloofde dat de banenmarkt anders moest om aan de wensen van generatie Z te voldoen. Deze generatie wil nieuwe manieren vinden om werk en thuis te combineren,’ zei Koolen.

Covid-19 heeft de wereld online gebracht. ‘En hielp ons realiseren dat flexibel, digitaal werk een oplossing kan bieden voor zowel werkgevers als werknemers. Student Power faciliteert deze transitie door deze nieuwe digitale werknemers en andere getalenteerde individuen te verbinden aan bedrijven die momenteel hun werkwijze compleet aan het omgooien zijn.’

Over Student Power

Student Power is een online platform dat studenten helpt om relevant parttimewerk, stages en traineeships te vinden bij bedrijven die hun vaardigheden goed kunnen gebruiken. Het platform helpt studenten relevante werkervaring op te doen en geeft werkgevers toegang tot talent in een vroeg stadium van hun carrière. Er is geen tussenpersoon, wat het bedrijf onderscheid van uitzendbureaus. Studenten kunnen werkgevers direct berichten, terwijl werkgevers toegang hebben tot een uitgebreide cv database die het ook voor hen mogelijk maakt om direct contact te maken.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.