Meer financiële ruimte door lening oversluiten

| Specials U-Today

Ook, of misschien wel juist, in tijden van crisis is het goed om je financiën op orde te hebben. Vergeet niet om een eventuele lening hierin mee te nemen. Het kan zomaar zo zijn dat de lening oversluiten voor jouw voordelen opbrengt die je nu prima gebruiken kunt.

Photo by: unknown

Maar hoe doe je dat? Goedkoop je lening oversluiten legt uit.

Rente vergelijken

Waar vroeger leningen afgesloten werden met hoge rentes, zijn er nu leningen te vinden met lagere rentes. Daardoor kan oversluiten interessant zijn. De voordelen zijn tweedelig. Allereerst worden je vaste kosten natuurlijk lager. En daar wordt iedereen al blij van. Daarnaast kan het ook een uitkomst zijn als je eigenlijk nog meer geld nodig hebt. Bij lenen kan dan opeens tot de mogelijkheden horen. Uiteraard doe je dat alleen voor het noodzakelijke, want jezelf nog verder in de schulden steken, moet je helemaal niet zomaar willen.

Looptijd aanpassen

Leg alle opties eens naast elkaar en bepaal zo wat voor jou het beste is. Gelukkig kan dat tegenwoordig prima via vergelijkingssites. Let niet alleen op de hoogte van de rente. Kijk ook goed naar de meest gunstige uitkomsten als je varieert met de looptijd van de lening. Is de looptijd korter, dan is de rente lager. Hoewel je maandlasten dan hoger liggen, zal je dus uiteindelijk er minder geld aan kwijt zijn. Natuurlijk hangt het van jouw situatie af hoe snel je kunt aflossen. Maar, als je toch gaat oversluiten, is dit wel een punt om even goed over na te denken.

Overstapgemak

De moeite die je moet doen om over te kunnen sluiten, kan ook reden zijn om wel of net voor een bepaalde aanbieder te kiezen. Wil je overstappen naar een goedkopere lening, kijk dan wat er moet gebeuren.  De ene aanbieder is de andere niet. Goedkoop je lening oversluiten en vervolgens lagere maandlasten hebben óf minder rente te hoeven betalen, is toch maar mooi meegenomen en geeft je weer een beetje meer financiële ruimte.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.