Zonnepanelen op het scorebord

| Specials U-Today

Nederland staat voor een grote uitdaging: 49% minder CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 2018. Op dit moment zijn diverse universiteiten bezig om hun eigen energieverbruik in kaart te brengen. Daarnaast wordt er een aantal energiebesparende maatregelen toegepast. Pricewise zet een paar energiebesparende initiatieven van de UT op een rij.

In verschillende gebouwen is een aantal energiebesparende maatregelen getroffen. De UT gebruikt volledig verantwoorde, ecologische schoonmaakmiddelen in de sanitaire ruimten. Sensorkranen dringen het watergebruik terug en er zijn waterloze urinoirs beschikbaar. Bovendien wordt er zeepschuim gebruikt in plaats van reguliere zeep. Dit vermindert het waterverbruik met 32% en het zeepverbruik met 53%.

Zonnepanelen

Buiten en rondom het gebouw zijn er ook duurzaamheidsinitiatieven genomen. Zo is de traditionele kunstmest vervangen door organische bemesting en wordt onkruid bestreden door middel van heet water. Een robot maait het gras op het sportveld en bij het zwembad. De accu verbruikt geen brandstof, maar zonne-energie. Er is een laadstation met zonnepanelen. Die bevinden zich bovenop het scorebord.

Studenten

Ook studenten kunnen aandacht besteden aan duurzaamheid. Dat kan bijvoorbeeld door over te stappen naar een groene energieleverancier. Groene energie is energie die is opgewekt met behulp van duurzame bronnen, zoals windenergie van windmolens en zonne-energie van een zonnepaneel.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.