Energie besparen tijdens thuisstudie

| Specials U-Today

Veel studenten zijn nu thuis aan het studeren. Thuiswerken heeft niet alleen invloed op de dagelijkse routine, maar ook op de energierekening. De verwarming staat misschien wat vaker aan en er worden meer wasjes gedraaid. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de energiekosten zo laag mogelijk te houden.

Energievergelijken.nl. laat je weet welke. Het is namelijk erg verleidelijk om wat langer onder de douche te staan als je vanuit huis werkt of studeert. Mensen hebben namelijk geen reistijd, dus hebben ze 's ochtends tijd over. Probeer eens één minuut korter te douchen dan normaal. Op deze manier bespaar je per keer maar liefst zeven liter water. Ook kunnen bewoners veel energie en geld besparen als zij zorgvuldig wassen. Het is verstandig om de was op te sparen tot de trommel goed vol zit. Daarmee was je het zuinigst én het schoonst. Daarnaast is het ook goed voor het milieu én de energierekening als bewoners niet te heet wassen.

Voorkom sluipverbruik

Het energieverbruik van apparaten loopt door als stekkers in het stopcontact blijven zitten. Is de laptop volgeladen? Haal dan gelijk de stekker uit het stopcontact. Om deze tip goed uit te voeren, kun je het beste overdag jouw mobiel en/of laptop opladen. Daarnaast is het ook mogelijk om de apparaten op te laden via een stekkerdoos met aan-uitschakelaar. Op deze manier kun je de stekkers in de stekkerdoos laten zitten. Je hoeft alleen maar de stekkerdoos uit te zetten als de apparaten opgeladen zijn.

Verwarming één graad lager zetten

Het zonnetje laat zich de laatste tijd veel vaker zien. Het is niet nodig om de verwarming de hele dag aan te hebben. Mensen kunnen ervoor kiezen om de verwarming slechts een dagdeel aan te zetten. Daarnaast hebben veel huizen tegenwoordig een instelbare thermostaat die op de werkweek is afgestemd. Deze thermostaat is eenvoudig op de nieuwe situatie af te stemmen. Ook is het mogelijk om de verwarming een graadje lager te zetten. Daarmee bespaart men 100 euro op jaarbasis. Een hogere temperatuur, zorgt er ook voor dat mensen minder productief zijn. Trek dus liever een warme trui aan en zet de verwarming wat lager.

Denk na over energiebesparende maatregelen

Door het thuiswerken heb je tijd over om na te denken over andere zaken. Zo kun je onderzoeken op welke manier jij jouw woning kan verduurzamen. Zo kunnen bewoners door hun woning goed te isoleren een hoop geld en energie besparen. Door een slecht geïsoleerde woning goed te isoleren, kunnen de bewoners jaarlijks tot wel 2700 m3 aardgas besparen. Dat is een besparing van maar liefst 1700 euro op de energierekening! Ook door het huidige energiecontract kritisch onder de loep te nemen én energie vergelijken kunnen mensen flink wat geld besparen.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.