Waarom je als student de fiets moet pakken

| Specials U-Today

De meeste studenten kiezen ervoor om met het openbaar vervoer naar school te reizen, terwijl er veel voordelen aan fietsen zitten. Naast de gezondheidsvoordelen, is fietsen niet alleen goedkoper, het is ook nog eens beter voor het milieu.

Dat stelt Fietsenopfietsen. Fietsen is namelijk gezond voor je lichaam en geest. Dit komt onder andere door de volgende voordelen:

Gezond

  • Fietsen is goed voor je weerstand, waardoor je dus ook minder snel ziek wordt
  • Fietsen werkt rustgevend. Het is een mooi moment om je hoofd leeg te maken
  • Het is ontspannend, waardoor je beter in je vel gaat zitten
  • Door in de ochtend al te bewegen, kun je je de rest van de dag beter concentreren
  • De extra beweging zorgt er ook voor dat je beter slaapt

Goedkoper en sneller

Met een fiets (bijvoorbeeld een vouwfiets) kun je komen en gaan wanneer jezelf wilt. Je bent niet afhankelijk van de tijden van het openbaar vervoer. Veel studenten kiezen ervoor om te fietsen in plaats van met het ov te gaan, omdat je de reiskosten moet terugbetalen wanneer je de opleiding niet haalt.

Aanschafkosten zijn er wel, maar altijd nog lager dan voor een auto. Het heeft in de meeste studentensteden overigens ook weinig zin om met de auto naar de universiteit te gaan vanwege de drukte en hoge parkeerkosten. De fiets is vaak sneller. Daarnaast gaat de fiets ook nog eenvoudig mee in de trein als je een weekendje teruggaat naar je ouders.

Beter voor het milieu

Geen uitstoot van gassen, minder gebruik van grondstoffen voor de productie in vergelijking met een auto en minder noodzaak om onderdelen te vervangen, terwijl een auto bijvoorbeeld regelmatig nieuwe banden nodig heeft. Het moge duidelijk zijn dat je met een fiets een veel lagere belasting van het milieu hebt.

Genoeg redenen dus om voor de fiets te kiezen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.