Theatertips Vrijhof Cultuur

| Tineke Grootenboer

De eerste culturele cursussen zijn gestart, twee totaal verschillende exposities geopend en gisteren was al weer de tweede professionele voorstelling van dit seizoen. Helaas niet in het openluchttheater zoals oorspronkelijk gepland, maar lekker warm en droog in de Agora. Wist je dat er ruim 20 professionele voorstellingen op het programma staan dit seizoen?

En dat is nog los van de acts waarmee Vrijhof Cultuur je verrast in het kader van De Campus als Podium. Voor wie moeite heeft met kiezen, volgen hier wat tips:

Als je van verhalen houdt, kan ik je aanraden om later in het seizoen naar De Kinderen van Aleppo te komen, gespeeld door George Tobal. Na de kerstvakantie brengen vier acteurs Engeland's rijke en rebelse geschiedenis van koningen en krankzinnigen, gezien door de ogen van William Shakespeare.

Hou je meer van muziek en dans?

Dan kun je je hart ophalen bij flamencogezelschap Tiempos Nuevos, de Double Bill  met Youri & Marie, Hotel Rock Bottom  van bewegingstheater MAN||CO, Holland Dance’s Talent on the Move en het Tango Quintet LocosLindos.

Geen dans, wel muziek?

Dan ga je misschien liever naar Einstein was a Rolling Stone van Frank Blueka of Transcending Chopin  van het Stark Linnenman Quartet.

Wil je gewoon een avondje lekker lachen?

Dan heb ik goed nieuws voor je, want we krijgen in de Vrijhof maar liefst 3 cabaretfestivals over de vloer: het Groninger Studenten Cabaret Festival, het Cameretten Festival én het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarnaast is er elk kwartiel een Global Comedy Night in samenwerking met WorldRide en de Vestingbar.

Of ben je in voor iets heel bijzonders?

Kom dan naar Het Debuut; dit jaar niet drie voorstellingen, maar één. Maar wel met 15 regisseurs en een duur van 110 minuten! Of wat dacht je van de filmische en fysieke voorstelling How to build a universe?

Maar je kunt je natuurlijk ook gaan voor een magische avond met Europa’s beste mentalist Timon Krause!

Feedback
Wat je ook kiest; ik hoor/lees graag wat je er van vond en ook voor tips hou ik me aanbevolen. Je kunt het mailen of delen op social media met #VrijhofVibes.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.