Autoverzekering voor elektrische auto's

| Specials U-Today

Rijden met een elektrische auto wordt steeds populairder. In dit artikel zet de onafhankelijke vergelijk- en bespaarsite Overstappen.nl de voor- en nadelen van elektrische auto’s rijden, de toekomst ervan en informatie over bijbehorende autoverzekeringen op een rij.

Elektrisch autorijden is milieuvriendelijker, omdat het geen CO2 uitstoot. Het is goedkoper dan op brandstof rijden en elektrische auto’s zijn stiller. Maar, er zijn niet alleen voordelen aan het elektrisch rijden, er zijn ook nadelen. Voorbeelden hiervan zijn: het opladen van een elektrische auto duurt langer dan tanken, er zijn nog niet veel oplaadpunten, accu’s zijn niet milieuvriendelijk en de productie van accu’s levert vervuiling op. 

De toekomst van de elektrische auto 
Momenteel rijden er ongeveer 90.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Als het aan de Partij van de Arbeid (PvdA) ligt, rijden er in 2026 alleen nog maar elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Het is natuurlijk niet zeker of dit echt gaat gebeuren, maar in het regeerakkoord staat dat er in 2030 alleen maar elektrische auto’s verkocht mogen worden in Nederland. Een grote verandering dus. 

Autoverzekering bij een elektrische auto 
De autoverzekering bij een elektrische auto is ook een van de nadelen van elektrische auto’s, deze is namelijk vaak duurder dan ‘normale’ auto’s. Dit komt omdat de onderdelen en het onderhoud van elektrische auto’s vaak duurder zijn, wat voornamelijk komt door de accu.

Om de goedkoopste autoverzekering te vinden voor jouw auto kun je het beste via Autoverzekering.nl je autoverzekering vergelijken. Op deze site worden alle autoverzekeringen vergeleken en zo de beste en goedkoopste keuze voor jou gemaakt.

Autoverzekering.nl is de nummer 1 vergelijkingswebsite van Nederland voor je autoverzekering afsluiten. Na het afsluiten van je autoverzekering kan je direct verzekerd de weg op.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.