1000 blauwe banden in Enschede

| Specials U-Today

Je kunt er niet omheen. Door heel Enschede rijden trendy fietsen met blauwe voorbanden. Die blauwe voorband is het iconische kenmerk van de snelgroeiende start-up Swapfiets. Het bedrijf heeft onlangs de Marketing Startup of the Year award binnengesleept en is sinds de start in 2014 is gegroeid naar 33.000 klanten in bijna 20 vestigingen in 3 landen.

Wat is Swapfiets?

Swapfiets is het eerste fietsabonnement van Nederland. Voor een vast bedrag per maand krijg je een fiets. Swapfiets zorgt ervoor dat deze het altijd doet. Mankeert er toch wat aan je fiets? Dan komt Swapfiets binnen 12 uur bij je langs, waar je ook bent in de stad om jouw fiets te repareren. Kan jouw Swapfiets niet binnen 10 minuten gefixt worden, dan wordt deze ‘geswapt, voor een werkend exemplaar. Zo ben je altijd weer snel onderweg!

B.A.A.S.

Met Swapfiets heb je dus niet een abonnement op één fiets, maar op een altijd werkende fiets. Dit concept kan daarmee ook wel B.A.A.S genoemd worden: Bicycle As A Service. Swapfiets onderscheidt zich van bestaande fietsconcepten omdat de fiets altijd hoort bij één klant. Klanten hebben daarmee hun eigen fiets. Wanneer de klant het abonnement opzegt, haalt Swapfiets de fiets op. Alle Swapfietsen die worden opgehaald krijgen een goede onderhoudsbeurt en worden in nieuwstaat opnieuw uitgegeven aan een nieuwe klant. Zo worden zwerffietsen in de stad verminderd en is de gebruiker verantwoordelijk voor zijn eigen fiets.

Enschede

Enschede is de tiende vestiging van Swapfiets, geopend in augustus 2017. Ze begonnen met een kleinschalige opening op de openingsmarkt van de Kick-in in 2017 en hebben toen 35 fietsen uitgegeven. Inmiddels staat de teller in Enschede op 1000. Niet alleen op de universiteitscampus rijden ze veel rond, ook op de Oude markt in het centrum staat het tegenwoordig vol met blauwe banden.

Succesverhaal

Het succes van Swapfiets is niet onopgemerkt gebleven. De oprichters die 4 jaar geleden tijdens hun studie het concept bedachten, worden regelmatig gevraagd voor radio- en tv interviews om over het product en het ontstaan van het bedrijf te vertellen. Deze maand heeft Swapfiets ook de Dutch Marketing Startup of the Year 2018 award gewonnen en staan ze in hetzelfde rijtje als Picnic en Rituals.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.