Aspirant Xoun-lid geprankt door 3FM

| Jasmijn Kol

Om lid te worden van een dispuut in Enschede moet je af en toe rare opdrachten doen. Nicky van Gils (18), student technische geneeskunde, werd aan de hand van zo’n opdracht flink te grazen genomen door radio-dj’s Timur en Ramon van 3FM.

Photo by: Domien Verschuren

Haar opdracht was om het dispuut Xoun onder media-aandacht te brengen door de dispuutsnaam te noemen. Ze stuurde een mail naar 3FM waarin ze vertelde dat ze voor een ontgroening graag Xoun op de radio wilde noemen.

De dj’s wilde best meewerken met haar verzoek, maar wilden haar tegelijkertijd ook een echte ontgroening bezorgen. Dus ze belden haar op en deden alsof ze iemand waren van de UT, die haar mededeelden dat ze een jaar lang niet meer van haar collegekaart gebruik kon maken, omdat meedoen aan een ontgroening verboden zou zijn.

Nicky was totaal overstuur: ‘Ik ben soms best naïef, dus ik geloofde het meteen. Ik was helemaal in shock en wist niet zo goed wat ik moest doen. Ik belde meteen een vertrouwenspersoon van het dispuut. Zij was ook in shock, maar zei wel dat ik waarschijnlijk in de maling werd genomen.’

Daarna belden de dj’s haar nog een keer terug om te vertellen dat het maar een grap was en heeft ze haar dispuutsnaam kunnen noemen. De media-aandacht die ze wilde, heeft ze dus gekregen.

Het geluidsfragment is te beluisteren via deze link: http://www.3fm.nl/a/174363

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.