Innovatieprijzen voor twee UT-spin-offs

| Paul de Kuyper

UT-spin-off Sigmascreening heeft de MedTech Innovatieprijs gewonnen. De prijs is onderdeel van de businessplancompetitie New Venture. In het algemeen klassement was er een tweede prijs voor Tide Microfluidics, eveneens een spin-off van de UT.

Photo by: New Venture

Sigmascreening maakt een product voor mammografie dat onnodige pijn bij borstkankeronderzoek voorkomt. Voor die innovatie kreeg het bedrijf donderdagavond de MedTech Innovatieprijs, een bedrag van 5000 euro. De prijs is bedoeld om het klimaat voor innovaties in de medische technologie te verbeteren.

De MedTech Innovatieprijs is onderdeel van New Venture, een businessplancompetitie voor start-ups. In het algemeen klassement van die wedstrijd eindigde een andere UT-spin-off, Tide Microfluidics, als runner-up. Dat leverde ook 5000 euro op.

Tide Microfluidicsverbetert het contrast in echografie tot twintig keer waardoor artsen in staat zijn sneller en nauwkeuriger diagnoses te stellen.

Winnaar van New Venture werd Feet Cleaner. Dat bedrijf ontwikkelt een robot die tijdens het laden en lossen in staat is om onder andere algen, slijm en zeepokken te verwijderen van een scheepsromp zonder dat het milieu hierbij gevaar loopt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.