Topscore voor vakgroep Integrated Circuit Design

| Redactie

De vakgroep Integrated Circuit Design van hoogleraar Bram Nauta is met vier vijven beoordeeld in de laatste visitatieronde van al het Nederlandse onderzoek in de elektrotechniek. Geen enkele andere groep in Delft, Eindhoven of Twente haalde de maximale score. De BIOS Lab-on-a-chip van Albert van den Berg kwam in de buurt: drie keer een vijf en één 4.5.

De maximale score van Bram Nauta betekent dat zijn onderzoeksgroep tot de beste ter wereld hoort op het gebied van chips en schakelingen voor onder andere smartphones. Evaluatiebureau QANU beoordeelt onderzoeksgroepen op vier criteria: kwaliteit, productiviteit, relevantie en levensvatbaarheid. Voor alle vier kreeg Integrated Circuit Design een vijf (op een schaal van 1 tot 5).

Wie dat ook bijna lukte was Albert van den Berg. Voor drie criteria kreeg zijn vakgroep BIOS Lab-on-a-chip een vijf. Alleen op ‘levensvatbaarheid’ scoorden Van den Berg en zijn collega’s een 4.5.

Hier staat het hele visitatierapport. Niet alle UT-vakgroepen scoren alleen maar ‘very good’ (4) of ‘excellent’ (5). Toch krijgt geen enkele groep een lagere score dan 3 en dat betekent in QANU-jargon nog steeds ‘good’. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.