Doek Sportraad definitief gevallen

| Redactie

De Sportraad houdt definitief op te bestaan. Dat is de uitkomst van de algemene ledenvergadering van afgelopen dinsdagavond. Er konden geen nieuwe bestuurders worden gevonden. De raad trad op als belangenbehartiger van de sportverenigingen richting sportcentrum en Student Union. Een opheffingscommissie onderzoekt welke taken teruggebracht worden bij de Union.

Volgens Annemarie Huijink die als voorzitter van de Student Union bij de vergadering aanwezig was, is de reden van opheffing van de raad simpelweg dat er geen nieuwe bestuursleden konden worden gevonden. 'Niemand is opgestaan, ondanks dat veel verenigingen het belang inzien van de raad.' Twee weken geleden stond de levensvatbaarheid ook al ter discussie.

Er is een opheffingscommissie in het leven geroepen die moet uitzoeken hoe de precieze procedure hoort te verlopen. Hierin zitten Teun Groeneweg, Eline Schaft en Ruud van Laar.

Volgens Huijink zal de Student Union een aantal taken van de Sportraad overnemen, maar niet alle. 'In feite betekent dit dat de belangen van de sportverenigingen niet meer worden behartigd. Nou zijn wij er voor alle studenten, dus ook voor de sportverenigingen, maar er is geen gezamenlijke vertegenwoordiging meer. De Sportraad bundelde bijvoorbeeld vaak kleine problemen van verenigingen en stuurde die naar ons en het sportcentrum. Dat zal niet meer gebeuren.'

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.