Verbinding tijdens Twentse Waterweek

| Redactie

Het Twente Water Centre organiseert van donderdag 30 augustus tot en met woensdag 5 september een waterweek. Doel ervan is het onderzoek te promoten en wetenschappers die zich bezighouden met watergerelateerd onderzoek met elkaar in contact brengen.

‘Het is een kans voor medewerkers en PhD’s van verschillende onderzoeksgroepen om te netwerken en te leren van elkaars werk’, vertelt Cheryl de Boer, coördinator van de Twente Water Week (TWW).

‘De eerste dag is er een workshop voor waterdeskundigen georganiseerd door het Waterschap Regge en Dinkel, Royal Haskoning en het Water Governance Centre’, zegt De Boer. ‘Centraal staat de vraag hoe nieuwe vormen van samenwerking gerealiseerd kunnen worden op specifieke thema’s.’

De volgende dag is er een rondleiding bij het kristalbad, een natuurlijke waterzuivering die zich achter de ijsbaan Twente bevindt. Op maandag 3 september is er een symposium met de titel Uniting Water Research. ‘Op de UT werken zo’n 150 mensen aan watergerelateerd onderzoek. Ze opereren in verschillende faculteiten. Het seminar is een kans om het onderzoek bij elkaar te brengen.’ Hetty Klaver, directeur van het Deltaprogramma van de regio ijsselmeer, houdt die dag een lezing. ‘Daarna presenteert een Mexicaanse student zijn ideeen over het verbeteren van watermanagement.' Een discussie met panels sluit het symposium af. Op dinsdag 4 september staat het onderzoek van de PhD-studenten in de spot lights. In het Atrium van de Ravelijn presenteren zij hun onderzoek op posters. De laatste dag van de waterweek staat in het teken van het River Basin Game, een educatief spel ontwikkeld door UT- hoogleraar Arjen Hoekstra.

Het watercentrum is gespecialiseerd in watersystemen en governance. Onderscheidend vermogen is de samenkomst van zowel natuurwetenschappers als sociaalwetenschappelijke onderzoekers. Het centrum is onderdeel van het Institute for Innovation and Governance Studies.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.