Officiële start Green Energy Initiative

| Redactie

‘We hebben alle wetenschappelijke disciplines nodig om het energieprobleem op te lossen. Wij kunnen en moeten hier aan bijdragen.’ Met die woorden lanceerde rector Ed Brinksma woensdagochtend het Green Energy Initiative, de bundeling van al het UT-onderzoek op het gebied van energie.

Drie instituten – Mesa +, CTIT en IGS – participeren in het nieuwe onderzoeksinitiatief dat zelf geen instituut mag heten, benadrukte Brinksma. ‘Het is een venster op de wereld om het energieprobleem op te lossen.’ Wat hem betreft blijft het niet bij onderzoek alleen. Het Green Energy Initiative moet ook leiden tot valorisatie en businessmodellen voor groene oplossingen. Ook ziet de rector een belangrijke rol weggelegd voor het onderwijs. ‘Kijk verder dan je onderzoeksprojecten. We moeten ook onze studenten motiveren om met creatieve oplossingen te komen', spoorde hij de aanwezige wetenschappers aan.

De rest van de dag zijn er in de Horst lezingen over groene energie om de kick-off van het Green Energy Initiative op te luisteren. Het nieuwe initiatief zal in eerste instantie vier onderzoeksthema’s hebben. Dat zijn: energy form biomass, ICT and smart grids, advanced materials en behaviour, organisation, governance and ethics.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.