Vijf Valorisation Grants UT'ers

| Johannes de Vries

Vijf UT-onderzoeken krijgen een Valorisation Grant van technologiestichting STW. Anderhalve week geleden berichtte UT Nieuws al over de grant, een soort subsidie, van €25.000 die UT-spin-off Q-able krijgt. Een veel grotere grant gaat naar Ysbrand Wijnant, die €200.000 krijgt voor zijn project om geluidsoverlast van verkeer te beperken.

Wijnant ontwikkelt met het bedrijf 4Silence zogenaamde ‘akoestische resonatoren’: sleuven langs de weg waar het geluid van een auto of trein in ‘verdwijnt’. Met het geld kan het systeem verder worden getest.

De andere subsidies gaan naar de onderzoekers achter BµBclean, dat de markt wil betreden met een schoonmaaksysteem op basis van ultrasone belletjes, HydroSoliX, waarmee waterstof geproduceerd kan worden zonder gebruik van zonnecellen, en Optimapp, een programma dat productie-uitval kan voorspellen. Zij krijgen, net als Q-able, €25.000.

Met het uitreiken van de Valorisation Grants wil STW het vermarkten van resultaten uit universitair onderzoek ondersteunen. Met het geld wordt bijvoorbeeld de commerciële haalbaarheid van bepaalde producten onderzocht.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.