Nieuws gemist? Studenteninitiatief tegen kanker & ziekteverzuim UT gedaald

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Werkgerelateerd ziekteverzuim hoog onder jonge UT-medewerkers

Het ziekteverzuim op de UT daalde in 2023 ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarrapport van De Bedrijfspoli. Wel zijn er aandachtspunten, zo is het percentage werkgerelateerd verzuim vooral onder jonge medewerkers hoog.

Lees hier. 

Meer regie voor vrouwen met diagnose voorstadium van borstkanker

Vrouwen die gediagnosticeerd worden met DCIS (Ductaal Carcinoma In Situ), een voorstadium van borstkanker, kunnen in het ziekenhuis overbehandeld worden. Met het project Direct-DCIS, dat vorige week werd afgetrapt, wil de UT daar verandering in brengen.

Lees hier. 

Studenteninitiatief tegen kanker: 'Woord in studentenkringen te genormaliseerd'

Studentbestuur Ter Bestrijding van Kanker, kortweg SBK Enschede, is een nieuw UT-studenteninitiatief om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Op 12 juni vindt hun eerste evenement plaats, een benefietconcert in Metropool Enschede.

Lees hier. 

Solar Boat Twente onthult verfrissend witte zonneboot

Studententeam Solar Boat Twente presenteerde hun nieuwe zonneboot. Meerdere innovaties kenmerken de zonneboot, waaronder een nieuwe vorm en een verfrissende witte kleur.

Lees hier. 

Nieuwe expositie toont de menselijke kant van UT-onderzoek

Kunstenaars Bianca Sistermans en Eva Gerlach openden donderdagmiddag een expositie in de Vrijhof. Het duo verkende vele UT-laboratoria op zoek naar inspiratie en vertaalde dat naar een veertiental gedichten en foto’s ‘om de menselijke kant van wetenschap tot leven te brengen.’

Lees hier. 

Herbert Wormeester: 'Medezeggenschap is meebesluiten'

Wie medezeggenschap zegt, zegt Herbert Wormeester. Al jarenlang hamert hij menig besluit af als voorzitter van de universiteitsraad. Een interview - gemaakt in opdracht van de UT-medezeggenschap - over het belang van de medezeggenschap voor de universiteit. ‘Elke beslissing moet begrijpelijk, navolgbaar en in het belang van de universiteit zijn.’

Lees het complete magazine hier. 

'Ik werk vooral in de Spiegel en dat is eigenlijk best jammer'

We werken bijna iedere dag samen, maar hoe goed kennen we de collega’s nu echt? U-Today is benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter het ondersteunend- en beheerspersoneel en zet ze in deze rubriek ‘On the spot’. Aan het woord is Mike van de Steeg (42), teamleider en projectmanager bij LISA.

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.