Update: Staking busvervoer van de baan, geen hinder voor UT'ers

| Redactie

UT-medewerkers en -studenten kunnen dinsdag 12 maart toch gewoon gebruik kunnen maken van de buslijnen 1 en 9. Een staking van chauffeurs van Arriva gaat op het laatste moment niet door.

Chauffeurs van Arriva - rijdend onder merknaam RRReis – eisten dat de vervoerder iets zou doen aan de ‘torenhoge werkdruk’. Aanvankelijk zouden de werknemers alleen ‘s ochtends staken, maar besloten werd om de actie uit te breiden naar de hele dag. Dat maakte dat UT’ers dinsdag geen gebruik konden maken van lijn 1 (Enschede, Wesselerbrink - Universiteit Twente) en lijn 9 (Hengelo Centraal Station - Enschede Centraal Station), maar maandag bereikten vakbonden FNV en CNV alsnog een akkoord met Arriva over maatregelen om de werkdruk voor de chauffeurs te verlagen. 

De UT gaf eerder al aan geen rekening te houden met de staking. ‘We merken dat studenten en medewerkers doorgaans prima in staat zijn om alternatieven te organiseren voor dit soort situaties’, aldus woordvoerder Laurens van der Velde. 

Streekvervoerder Arriva spande vrijdag een kort geding aan om de actie te voorkomen, maar vanwege het akkoord gaat dat kort geding maandagmiddag ook niet door.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.