Netherlands Academy of Engineering benoemd zes UT’ers tot fellow

| Redactie

Zes UT’ers zijn door de nieuwe Netherlands Academy of Engineering (NAE) benoemd tot fellow. Ook een aantal UT-alumni behoort tot de lijst met 62 mensen die zijn aangewezen.

Detlef Lohse.

Maroeska Rovers, wetenschappelijk directeur TechMed Centre, collegevoorzitter Vinod Subramaniam en hoogleraren Marieke Huisman, Suzanne Hulscher, Detlef Lohse en Gabrielle Tuijthof zijn door NAE aangewezen tot fellow. Hetzelfde geldt voor alumni Jos Benschop, Dennis Schipper, Paul Vulto en Abeje Yenehun Mersha.

De Netherlands Academy of Engineering is een nationaal forum voor ingenieurs en technische wetenschappers, dat multidisciplinaire samenwerking tussen kennisinstellingen, het bedrijfsleven en overheden wil bevorderen.

Voorloper van de NAE is Acti, de Netherlands Academy for Technology & Innovation. Het verschil is NAE gefinancierd wordt met publieke gelden. De ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Economische Zaken en Klimaat betalen jaarlijks een subsidie van 500.000 euro, gedurende negen jaar. De 4TU.Federatie legde 600.000 euro in voor de oprichting.

In De Nieuwe Kerk in Den Haag worden de 62 wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven maandag 13 november geïnaugureerd, in het bijzijn van de demissionair ministers van OCW en EZK.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.