Studenten meest tevreden over Wageningen en Windesheim

De gouden medailles van weekblad EW gaan dit jaar naar 89 bachelor- en masteropleidingen, waarvan de UT er twee in huis heeft. De studenten zijn daar bovengemiddeld tevreden over de inhoud van hun opleiding, de sfeer, de docenten en de faciliteiten.

Photo by: Laurens Kuipers

EW (voorheen Elsevier) baseert zich op de Nationale Studenten Enquêtes van de afgelopen drie jaar. Opleidingen in hbo en wo krijgen een medaille als ze duidelijk boven het gemiddelde scoren. Drie jaar aan de top levert goud op, twee jaar zilver en één jaar een bronzen medaille.

Tweemaal goud voor UT

Bij de universiteiten is Wageningen de topscorer: 14 van haar 48 beoordeelde opleidingen kregen goud. Van de brede universiteiten heeft de Rijksuniversiteit Groningen vijf medailles en de Universiteit Utrecht vier.

Onder de vijftig beoordeelde UT-opleidingen deelt EW in totaal twaalf ‘medailles’ uit. De bachelor technische natuurkunde en de master Applied Physics krijgen een gouden medaille. Zilveren medailles waren er voor de masters Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen en Industrial Engineering and Management. Daarnaast kregen acht opleidingen een bronzen plak.

Hbo

In het hbo sleepte Windesheim tien keer goud in de wacht voor 58 opleidingen. HZ University of applied sciences is de nummer twee met drie uit 20 en Avans Hogeschool de nummer drie met zes uit 59.

Bij de kleine hogescholen kreeg VIAA twee gouden medailles voor vier opleidingen en scoorde de Christelijke Hogeschool Ede vier uit tien. Ook drie kunstopleidingen kregen gouden medailles: een voor Codarts en twee voor ArtEZ.

Online (achter een betaalmuur) biedt EW meer informatie per opleiding. Bijvoorbeeld over de arbeidsmarktkansen van afgestudeerden en de hoogte van het salaris, maar ook over de uitval en het studiesucces. Daar staat ook welke opleidingen dit jaar een zilveren of bronzen medaille winnen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.