Klimaatactivisten blinddoeken The Head

| Redactie

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben zondagmorgen het kunstwerk The Head op de campus geblinddoekt. Volgens de actievoerders is het een reactie op het nieuwste klimaatrapport van het IPCC.

Foto door Extinction Rebellion.

De klimaatactievoerders eisen dat politici, bestuurders en de media niet langer de ogen sluiten voor de klimaatcrisis, zo laten ze in hun persbericht weten. Het recent verschenen rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties, het IPCC, geeft volgens hen eens te meer aan hoe hoog de nood is. ‘De machthebbers en de media moeten de waarheid vertellen over de klimaatnoodtoestand en ze moeten passende maatregelen nemen’, aldus de actievoerders.

Met hun actie op de campus sluiten ze aan bij Statue Sunday van Scientist Rebellion, een groep wetenschappers die actievoert voor het klimaat. Wereldwijd worden sinds 26 maart standbeelden geblinddoekt om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Afgelopen zondag vonden er opnieuw blinddoekacties plaats in verschillende Nederlandse steden, waaronder Enschede. Inmiddels is de klimaatblinddoek weer verwijderd van The Head.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.