KNAW Early Career Award voor UT-onderzoeker Annemieke Witteveen

| Redactie

Annemieke Witteveen krijgt als eerste UT-onderzoeker de KNAW Early Career Award. De prijs ter waarde van 15.000 euro is voor onderzoekers in Nederland met vernieuwende, originele ideeën die aan het begin van hun carrière staan. In totaal ontvingen twaalf jonge wetenschappers een award.

Photo by: FOKKE EENHOORN

Witteveen studeerde technische geneeskunde en gezondheidswetenschappen aan de UT. Ook promoveerde ze in Twente. Inmiddels is Witteveen assistant professor bij de onderzoeksgroep Biomedical Signals and Systems. In haar onderzoek ontwikkelt ze modellen voor persoonlijke voorspellingen, monitoring en aanbevelingen voor de late effecten na kanker. Een voorbeeld is een methode om het risico op terugkeer van borstkanker te voorspellen.

Voor haar onderzoek naar vermoeidheidsklachten bij borstkankerpatiënten ontving Witteveen een beurs van 735.000 euro van KWF Kankerbestrijding en NWO. Daarnaast wist ze in 2020 een Veni-beurs in de wacht te slepen. Als winnaar van de KNAW Early Career Award, die jaarlijks wordt uitgereikt, krijgt Witteveen een kunstwerk van Laura Klinkenberg en een geldbedrag van 15.000 euro, dat ze naar eigen inzicht mag besteden aan haar onderzoekscarrière. De officiële uitreiking vindt plaats op 14 februari 2023.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.