IamFluidics haalt miljoenen op voor productie microdeeltjes

| Redactie

IamFluidics heeft 4 miljoen euro opgehaald om de productiecapaciteit van microdeeltjes op te schalen. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor voor het bedrijf, dat werd opgericht door UT-alumni Tom Kamperman en Claas Willem Visser.

De technologie van het bedrijf werd ooit uitgevonden voor de inkapseling van stamcellen op hoge snelheid. De deeltjes van IamFluidics worden gevormd door verschillende materialen die natuurlijk, veganistisch, biologisch afbreekbaar en plasticvrij zijn. Het product komt van pas in verschillende industrieën, zoals voeding, huishoudelijke en persoonlijke verzorging, fijn chemicaliën en biotechnologie.

De financiering wordt verstrekt door ondernemer Joost van Neck en bestaande investeerder Innovation Industries. Het geld zal worden gebruikt om een nieuw hoofdkantoor op te zetten, een productiefaciliteit te bouwen, het team uit te breiden en de marktintroductie van de eerste producten te versnellen.  Kamperman: ‘Door te kunnen produceren voor daadwerkelijke klanten is wetenschap niet alleen iets voor de academische wereld. We passen wetenschap toe om de productie van microdeeltjes te ontwrichten en samen daarmee zullen we duurzame, schaalbare en superieure microdeeltjes produceren.’

In januari 2021 werd het bedrijf nog beloond met een deelname aan de Academic Startup Competition. IamFluidics kreeg toen een virtuele missie naar Silicon Valley aangeboden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.