UT biedt Oekraïners tijdelijke baan aan

| Redactie

De UT biedt maximaal twintig Oekraïners de mogelijkheid op een tijdelijk contact aan. Daarnaast wil de UT hen hulp bieden met huisvesting. De regeling heeft een pilot-status.

De UT wil mensen die in de knel zijn gekomen door de oorlog in Oekraïne een (tijdelijke) baan aanbieden. Vanwege de wet- en regelgeving gaat het om tijdelijke contracten van maximaal 18 maanden. De UT verwacht zo’n twintig tijdelijke medewerkers aan te nemen, verspreid over de faculteiten en diensten. Ook biedt de UT hulp aan in het vinden van huisvesting.

Het vinden van de juiste functie – dat kan zowel een bestaande als een tijdelijke functie zijn – gaat in afstemming met de faculteiten, diensten en de dienst human resources. De oproep geldt voor zowel wetenschappelijk personeel als ondersteunende staf. De regeling richt zich voor nu enkel op Oekraïners. De ervaringen uit deze pilot bepalen of de regeling op een structurele basis – dus ook voor andere situaties wereldwijd – kan worden ingezet.

De UT vraagt mensen die geschikte kandidaten kennen zich te melden bij hun leidinggevende.

En studenten dan?

Woordvoerder Laurens van der Velde geeft aan dat de UT nog bekijkt wat ze voor Oekraïense studenten kan betekenen. Bijvoorbeeld als het gaat om collegegeld of studiefinanciering. De UT is daarbij echter afhankelijk van het kabinet.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.