Skeuvel opgelucht: IJsbaan Twente voorlopig gered

| Redactie

Studentenschaatsvereniging de Skeuvel kan in ieder geval tot en met volgend winterseizoen gebruik maken van IJsbaan Twente. De gemeente Enschede kon met extra financiële steun a 100.000 euro een faillissement van de ijsbaan voorkomen.

‘Dit is ontzettend goed nieuws, ook al is het een oplossing voor de korte termijn’, aldus Bram van Wee, lid van het 56e bestuur van de Skeuvel. Hij wil niet te veel speculeren, maar een sluiting van IJsbaan Twente zou volgens hem een daling in het ledenaantal betekenen. ‘In het verleden schaatsten we in Deventer, dus dan moet je op en neer met de trein of bus om een uurtje te schaatsen. Dat is verre van ideaal. Gelukkig is de gemeente bereid om dat te voorkomen. Hopelijk volgt nog een oplossing voor de lange termijn, maar dit nieuws zorgde in ieder geval voor opluchting in onze groepsapp.’

Bij de Skeuvel gingen in november de alarmbellen af. De gemeente Enschede wilde de ijsbaan niet tegemoet te komen met extra financiële steun. Daarmee dreigde sluiting voor de schaatsbaan, die de deuren in 2008 opende. De gemeente besloot vorige week echter om toch met een eenmalige steun van 100.000 euro een faillissement te voorkomen. Dat bedrag komt bovenop de 200.000 euro die jaarlijks wordt uitgetrokken voor de ijsbaan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.