UT-kantines bijna allemaal weer open

| Stan Waning

Cateraar Appèl opent op maandag 6 september de meeste kantines weer op de campus. Door personeelsgebrek blijft het Theatercafé nog een maand langer dicht. Inmiddels zijn veel ontslagen personeelsleden weer aangenomen door Appèl, laat Dave Tabois, accountmanager bij Appèl, weten.

Door de coronacrisis moest het bedrijf tot twee keer toe flink snijden in zijn personeelsbestand. In augustus 2020 ontsloeg Appèl landelijk 350 medewerkers, waarvan veertien op de UT. Aan het begin van dit jaar volgde een nieuwe ronde, die slechts vijftien mensen aan boord hield op de campus. Tabois hoopte destijds dat de catering vanaf september weer volop kon draaien. Ontslagen mensen zouden dan als eerste aan de beurt komen om terug te keren.

Opzegtermijnen

Daar is nu sprake van. ‘Zo’n 75 procent van de gedwongen ontslagen personeelsleden is weer terug. Voor de UT gaat dat om zo’n vijftien mensen. Toch hebben wij net als de rest van de branche moeite om goed personeel te vinden’, aldus Tabois. Inmiddels heeft Appèl voldoende personeel gevonden, maar door opzegtermijnen heropent het bedrijf geleidelijk.

Het Theatercafé opent de deuren een maand later, op maandag 4 oktober. De kantines Ravelijn en Lemons & Beans zijn voorlopig nog gesloten. ‘Maar verder opent alles, ook Brownies&downieS in de Spiegel. Niet alle coronamaatregelen zijn opgeheven, dus we moeten eerst in samenwerking met gebouwbeheerders bekijken hoe alles loopt. Als dat goed gaat, kunnen we later in het jaar weer op volle kracht draaien.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.